INFORÁDIÓ 
2019. december 12. csütörtök
Gabriella

honvédelem

áder jános

benkő tibor

Áder János köztársasági elnök (b) átadja a Magyar Honvédség Parancsnokságának adományozott csapatzászlót Korom Ferencnek, a Magyar Honvédség parancsnokának a magyar honvédelem napja alkalmából rendezett ünnepségen a Sándor-palota előtt, a Szent György téren 2019. május 21-én.

Ma 170 éve vívták a magyar hadtörténelem egyik legkiemelkedőbb csatáját

Infostart / MTI
Újabb cikkünk a témában:

Magyarországnak ma is szüksége van erős, modern, korszerű, ütőképes Magyar Honvédségre - jelentette ki Benkő Tibor honvédelmi miniszter a honvédelem napján tartott megemlékezésen. Áder János szerint ez a nap annak a tiszta, egyszerű és világos akaratnak az ünnepe, hogy Magyarország legyen erős, független és szabad.

A budai Várban rendezett ünnepségen a köztársasági elnök csapatzászlót adományozott a Magyar Honvédség Parancsnokságának. Azt kérte a honvédektől, legyenek büszkék erre a zászlóra, mert az az összetartozásuk kifejezése mellett az 1848 májusában megszületett modern magyar hadsereg örökségét is megtestesíti.

Áder János kiemelte, 1848-49 magyarjai Magyarország léte érdekében nyilvánították ki, hogy a magyar nemzet szabadságot, egyetértést és polgári jogegyenlőséget kíván. Ezért helyezték a haza ügyét minden elé, és tudták, hogy amikor a szabadság veszélybe kerül, csak közös akarattal lehet megvédeni - fejtette ki a köztársasági elnök, (...) ezért sikerült rövid idő alatt a semmiből önálló fegyveres erőt létrehozni. Az ország megszervezte saját védelmét, tízezrek álltak önkéntesen katonának - mondta az államfő, hozzátéve, fegyvert előtte sosem fogó honvédek lettek hősökké, lelkes önkéntesek váltak a csaták tüzében igazi katonává.

Benkő Tibor: gondolkodásban is meg kell újulni

Magyarországnak ma is szüksége van erős, modern, korszerű, ütőképes Magyar Honvédségre - jelentette ki a honvédelmi miniszter a budai Várban tartott megemlékezésen. Benkő Tibor emlékeztetett, 170 éve ezen a napon vívták a magyar hadtörténelem egyik legkiemelkedőbb csatáját, amely során visszafoglalták az ősi főváros, Buda várát. Ez egy olyan csata volt, amelyre büszkék lehetünk - mondta a miniszter. Legyünk büszkék elődeinkre, kövessük példájukat, ahogy az évszázadok során példát mutattak bátorságból, hősiességből, helytállásból - fogalmazott.

Budapest, 2019. május 21.
Díszlövés ágyúval a budavári esztergomi rondellán a Honvéd emlékműnél rendezett koszorúzási ünnepségen a honvédelem napján, 2019. május 21-én.
MTI/Kovács Tamás
Díszlövés ágyúval a budavári esztergomi rondellán a Honvéd emlékműnél rendezett koszorúzási ünnepségen a honvédelem napján, 2019. május 21-én. MTI/Kovács Tamás

A miniszter beszédében szólt arról is, hogy a honvédség megújul, s ebben a kormány és a társadalom támogatását is élvezi. Utóbbit igazolja a miniszter szerint, hogy a múlt hétvégén Budaörsön tartott haditechnikai bemutatón a sokan nagy érdeklődéssel fordultak a magyar katonák és a honvédség felé.

Rendkívül fontos, hogy a honvédség valóban megújuljon mind katonai képességeit, mind a katonák gondolkodását illetően, hogy "méltók legyünk hazánk, nemzetünk szolgálatára" - mondta Benkő Tibor.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018