eur:
392.13
usd:
366.48
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Ungár Péter képviselő (Lehet Más a Politika) felszólal napirend után az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. július 20-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Ungár Péter: a Juncker-bizottsággal az volt a baj, hogy nem politizált

Az LMP azt tartaná jónak, ha uniós hatáskör lenne a külügy és a hadügy, valamint az ezekre vonatkozó pénzügyek, továbbá a környezetvédelem ügye – jelentette ki Ungár Péter, a párt képviselője az InfoRádió Aréna című műsorában. A politikus arról is beszélt, hogy egykor, az Osztrák-Magyar Monarchiában bevált ez a szerkezet.

A munkaügyi és az adószabályok egy részét is brüsszeli hatáskörbe adná az LMP politikusa.

Ungár Péter úgy vélte, hogy a szocialista Frans Timmermans alkalmasabb lenne bizottsági elnöknek, mint a néppárti Max Weber.

Úgy értékelte, hogy a leköszönő Juncker-bizottsággal éppen az volt a baj, hogy nem politizált, fontos helyzeteken képtelen volt gyors, határozott álláspont kialakítására.

Egyetértett azzal, hogy a bevándorlás az EP-választás fő témája, és jogos igénynek nevezte, hogy minden ország maga dönthesse el, kit fogad be.

Egyértelmű, hogy nagy a támogatottsága az otthonápolási díj emelésére vonatkozó törekvéseknek – erről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője.

Az ilyen betegeket ellátó magyar intézmények esetében 2-3 éves várólisták vannak – tette hozzá a politikus.

Ungár Péter szerint az otthonápolási díj emelése nem lenne jelentős költségvetési összeg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×