INFORÁDIÓ 
2020. július 6. hétfő
Csaba

metró

m3-as metró

pótlóbusz

bkk

Modulo M168 D típusú Ikarus buszok a BKV hazai gyártású metrópótló buszainak átadásán a közlekedési vállalat XI. kerületi Hamzsabégi úti telephelyén 2018. január 19-én.

Vége az egyhetes aranykornak a 3-as metrón

Szombattól a 3-as metró helyett már csak pótlóbuszokkal lehet utazni a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között. A vonal déli szakaszának felújítása várhatóan 2020 második felében ér véget, addig a dél-pesti régióban élők jelentős változásokra számíthatnak.

Pénteken járt utoljára a metró a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között, szombaton pedig elkezdődik a 3-as metró déli szakaszának felújítása – mondta korábban Tarlós István főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában.

"Most a déli szakasszal folytatjuk, április 6-án adják át a munkaterületet. Hasonló helyzet várható, mint az északi szakaszon, nem ugyanolyan lesz a helyzet, mint amikor jár a metró, de ott is sikerült a hosszas kiváltást elég megbízhatóan megldani, itt ugyanaz a helyzet, az átadás jövő év végéig biztosan megtörténik."

Kardos Zoltán, a BKK Info vezetője az InfoRádióban jelezte, hogy a metrópótlás ideje alatt dél-pesti régióban élők jelentős változásokra számíthatnak.

"Szombaton megjelennek a metrópótló autóbuszok Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között.

A 200E is a Nagyváradtérre jön be a repülőtérről. Ugyanakkor már most vannak olyan autóbuszok, amik megjelentek a dél-pesti városrészekben. Csúcsidőben 45 másodpercenként fognak indulni a pótlóbuszok"

- ígérte Kardos.

A BKK Info vezetője arról is beszélt, hogy az autós forgalmat mennyire terheli majd le a déli szakasz rekonstrukciója.

"Nem csak az Üllői úton számítunk jelentősen megnövekedett forgalomra, hanem a párhuzamos vonalakon is, a Nagykörösi úton, az M5-ös bevezető szakaszán, és a Soroksári úton is megjelennek majd plusz autósok, ezért az első időszakban azt ajánljuk, mindenki 15-20 perccel hamarabb induljon útnak."

Kardos Zoltán megerősítette, hogy a már felújított északi szakaszon hétvégén is jár majd a metró.

Később - mint elmondta -

lesznek olyan hétvégi időszakok, amikor a pótlás a Lehel térig is kiterjed.

Hangsúlyozta, hogy a déli szakasz rekonstrukciója alatt máshogy kell megszervezni a pótlóbuszok közlekedését.

A déli szakasz felújításával várhatóan 2020 harmadik negyedévében végeznek, ezután kezdik a középeső szakasz korszerűsítését, amely várhatóan 2022-ben ér véget.

Nyitókép: Balogh Zoltán

Kapcsolódó hang

Vége a 3-as metrós kánaánnak
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018