eur:
393.04
usd:
366.24
bux:
66865.68
2024. április 26. péntek Ervin
Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 12-én.
Nyitókép: Bruzák Noémi

Orbán Balázs: folyamatosan zsugorodik a Néppárt

A magyar kormánypárt nem azt a politikát szeretné képviselni, amit jelenleg az Európai Néppárt képvisel – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Orbán Balázs. A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerint a migráció problémája az Európai Unió és benne Magyarország számára a 21. század egyik legnagyobb sorskérdése lesz.

A Néppárt elég masszív, de fokozatosan veszít erejéből – emelte ki Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára az Arénában. „Az elmúlt években folytatott, alapvetően öngyilkos és hibás politikája miatt folyamatosan zsugorodik a Néppárt” – fogalmazott, hozzátéve: a tendencia valószínűleg folytatódni fog.

Orbán Balázs szerint ha nem fordul vissza a Néppárt a nemzetállamokat képviselő politikájához, a Fidesz olyan pártokat keres majd meg, akikkel érdekazonosság van.

„A néppárti kampány – Manfred Weberrel az élen – a baloldali pártoknak történő udvarlásról szól”

– jegyezte meg. Mint mondta: ha ezek után az európai parlamenti választás nem úgy sikerül, ahogy a pártcsalád várná, azt egyértelmű jelzésként kell értékelni. A miniszterhelyettes felhívta a figyelmet:

a Fidesznek elsősorban a magyar érdekek mellett kell kampányolni.

Megoldódott a migrációs válság?

Vannak olyanok az Európai Unióban, akik tagadják azt, hogy a migráció probléma lenne – nyilatkozta az államtitkár. Mint mondta: az unió migrációs biztosa győzelmi jelentést adott ki, melyben azt állította, az EU hatékonyan kezelte a problémát és a migrációs válság véget ért.

Orbán Balázs úgy látja: a valóság viszont teljesen más.

„A tények és azok a folyamatok, melyek Európa szomszédságában zajlanak, azok homlokegyenest ezzel ellentétes képet mutatnak”

– fogalmazott, hozzátéve: a kutatások is azt bizonyítják, hogy az uniós állampolgárok döntő többsége leginkább a migráció és a terrorizmus miatt aggódik.

Orbán Balázs elmondta azt is: a migráció lesz a májusi európai parlamenti választás egyik legfontosabb témája. Hozzátette: az is látható, hogy az európai választópolgárok többsége egyetért a magyar kormány helyzetértékelésével, miszerint óriási a migrációs nyomás az európai kontinensen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×