INFORÁDIÓ 
2020. október 21. szerda
Orsolya

orbán balázs

miniszterelnökség

epp

ep-választás

migráció

aréna

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 12-én.

Orbán Balázs: folyamatosan zsugorodik a Néppárt

Infostart / InfoRádió

A magyar kormánypárt nem azt a politikát szeretné képviselni, amit jelenleg az Európai Néppárt képvisel – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Orbán Balázs. A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerint a migráció problémája az Európai Unió és benne Magyarország számára a 21. század egyik legnagyobb sorskérdése lesz.

A Néppárt elég masszív, de fokozatosan veszít erejéből – emelte ki Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára az Arénában. „Az elmúlt években folytatott, alapvetően öngyilkos és hibás politikája miatt folyamatosan zsugorodik a Néppárt” – fogalmazott, hozzátéve: a tendencia valószínűleg folytatódni fog.

Orbán Balázs szerint ha nem fordul vissza a Néppárt a nemzetállamokat képviselő politikájához, a Fidesz olyan pártokat keres majd meg, akikkel érdekazonosság van.

„A néppárti kampány – Manfred Weberrel az élen – a baloldali pártoknak történő udvarlásról szól”

– jegyezte meg. Mint mondta: ha ezek után az európai parlamenti választás nem úgy sikerül, ahogy a pártcsalád várná, azt egyértelmű jelzésként kell értékelni. A miniszterhelyettes felhívta a figyelmet:

a Fidesznek elsősorban a magyar érdekek mellett kell kampányolni.

Megoldódott a migrációs válság?

Vannak olyanok az Európai Unióban, akik tagadják azt, hogy a migráció probléma lenne – nyilatkozta az államtitkár. Mint mondta: az unió migrációs biztosa győzelmi jelentést adott ki, melyben azt állította, az EU hatékonyan kezelte a problémát és a migrációs válság véget ért.

Orbán Balázs úgy látja: a valóság viszont teljesen más.

„A tények és azok a folyamatok, melyek Európa szomszédságában zajlanak, azok homlokegyenest ezzel ellentétes képet mutatnak”

– fogalmazott, hozzátéve: a kutatások is azt bizonyítják, hogy az uniós állampolgárok döntő többsége leginkább a migráció és a terrorizmus miatt aggódik.

Orbán Balázs elmondta azt is: a migráció lesz a májusi európai parlamenti választás egyik legfontosabb témája. Hozzátette: az is látható, hogy az európai választópolgárok többsége egyetért a magyar kormány helyzetértékelésével, miszerint óriási a migrációs nyomás az európai kontinensen.

Nyitókép: Bruzák Noémi

Kapcsolódó hang

Orbán Balázs a migrációról
 
Orbán Balázs az állampolgárok vélekedéséről
 
Orbán Balázs a Néppártól
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018