INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 29. kedd
Mihály

európai unió

néppárt

epp

novák katalin

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. február 18-án.

Ezt lépi a Fidesz a néppárti felfüggesztés után

Infostart

A Fidesz tárgyalódelegációja terjedelmes dokumentumban tájékoztatja a nagyobbik kormánypárt politikáját és a magyar demokrácia helyzetét vizsgáló háromtagú európai néppárti bizottságot.

A magyar tárgyalódelegáció vezetője levelet küld az Európai Néppárt (EPP) által kijelölt három politikusnak, amelyben kezdeményezi a kapcsolatfelvételt.

A levélhez mellékelnek egy vaskos anyagot, hogy az általában felmerülő, általunk ismert témákról tényszerű tájékoztatást adjanak

– nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Novák Katalin.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, a Fidesz alelnöke szerint innentől már nem a magyar félnél lesz a labda.

A Fidesz háromtagú csapatának a legfontosabb feladata, hogy a jövőre koncentráljon, azt mérje fel, hogy a május 26-i európai parlamenti (EP-) választásokat követően milyen lehetőségei lesznek a pártnak, hol és hogyan tudjuk a leghatékonyabban képviselni a magyar emberek érdekeit, a kormány migrációval kapcsolatos álláspontját – jegyezte meg a kormánypárti politikus.

Novák Katalin annak kapcsán, hogy Manfred Weber, az EPP frakcióvezetője, csúcsjelöltje péntek este a német közszolgálati televízióban azt mondta, amennyiben a Fidesz szavazataival tudna csak bizottsági elnökké válni, akkor nem fogadná el a megbízatást, úgy nyilatkozott: nem tartja bölcs megközelítésnek, hogy valaki önként lemondjon a neki felajánlott támogatásról.

Novák Katalin szerint Manfred Weber, ahogy sok minden mást, úgy ezt sem gondolta komolyan.

Az államtitkár arról is beszámolt lapunknak, hogy a 13. Családok Világkongresszusán Veronában szombaton tárgyalásokat folytatott Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettessel, belügyminiszterrel, Lorenzo Fontana családügyi miniszterrel, aki egyben a Liga főtitkár helyettese, valamint Gior­gia Melonival, az Olaszország Fivérei – Nemzeti Szövetség (FdI-AN) elnökével.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018