eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltségéért induló Manfred Weber, az EPP európai parlamenti frakcióvezetője felszólal az EPP kétnapos kongresszusának második napi tanácskozásán Helsinkiben 2018. november 8-án. A kongresszuson várhatóan megválasztják a pártcsalád csúcsjelöltjét a 2019-es európai parlamenti választásokra.
Nyitókép: MTI/AP/Markku Ulander

Manfred Weber nem kér a fideszes voksokból - így reagált a kormány

Nem akar az Európai Bizottság elnöke lenni Manfred Weber, ha ez csak a magyar szavazatok segítségével lehetséges; a kijelentés Varga Judit EU-ügyi államtitkár szerint sértő a magyar választókra nézve.

A német közszolgálati televíziónak (ZDF) adott interjút Manfred Weber, az Európai Néppárt csúcsjelöltje. Ebben a politikus azt nyilatkozta, amennyiben csak a Fidesz szavazataival tudna csak az Európai Bizottság elnökévé válni, nem fogadná el a megbízatást. Hozzátette; inkább számítana "középről jövő" szavazatokra, ebből a pozícióból lenne ő Európa jövőjének alakítója.

A magyar kormány uniós tárgyú korábbi óriásplakátjait kritizáló politikus szavaira a magyar kormány részéről Varga Judit, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára reagált a Facebookon, szerinte "Manfred Weber vérig sértette a magyarokat".

Varga Judit úgy látja, "az ilyen nyilatkozat megengedhetetlen", a magyar választók a többi uniós polgárhoz hasonlóan "egy demokratikus választás során fognak képviselőket küldeni az Európai Parlamentbe". Hozzátette még: ismét "bebizonyosodott, hogy Weber a bevándorláspárti baloldal túszává vált".

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×