eur:
391.88
usd:
372.82
bux:
55880.02
2023. szeptember 27. szerda Adalbert
Az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltségéért induló Manfred Weber, az EPP európai parlamenti frakcióvezetője felszólal az EPP kétnapos kongresszusának második napi tanácskozásán Helsinkiben 2018. november 8-án. A kongresszuson várhatóan megválasztják a pártcsalád csúcsjelöltjét a 2019-es európai parlamenti választásokra.
Nyitókép: MTI/AP/Markku Ulander

Manfred Weber nem kér a fideszes voksokból - így reagált a kormány

Nem akar az Európai Bizottság elnöke lenni Manfred Weber, ha ez csak a magyar szavazatok segítségével lehetséges; a kijelentés Varga Judit EU-ügyi államtitkár szerint sértő a magyar választókra nézve.

A német közszolgálati televíziónak (ZDF) adott interjút Manfred Weber, az Európai Néppárt csúcsjelöltje. Ebben a politikus azt nyilatkozta, amennyiben csak a Fidesz szavazataival tudna csak az Európai Bizottság elnökévé válni, nem fogadná el a megbízatást. Hozzátette; inkább számítana "középről jövő" szavazatokra, ebből a pozícióból lenne ő Európa jövőjének alakítója.

A magyar kormány uniós tárgyú korábbi óriásplakátjait kritizáló politikus szavaira a magyar kormány részéről Varga Judit, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára reagált a Facebookon, szerinte "Manfred Weber vérig sértette a magyarokat".

Varga Judit úgy látja, "az ilyen nyilatkozat megengedhetetlen", a magyar választók a többi uniós polgárhoz hasonlóan "egy demokratikus választás során fognak képviselőket küldeni az Európai Parlamentbe". Hozzátette még: ismét "bebizonyosodott, hogy Weber a bevándorláspárti baloldal túszává vált".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.27. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×