eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Ungár Péter képviselő (Lehet Más a Politika) felszólal napirend után az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. július 20-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Ungár Péter: törvényjavaslatot nyújtott be az LMP az otthonápolási díj ügyében

A párt országgyűlési képviselője az InfoRádiónak elmondta: ezért törvényjavaslatot nyújtottak be, és arra kérik a többi pártot, hogy támogassák a kezdeményezést.

Magyarországon a demográfiai változások miatt egyre több és tovább élő idős ember lesz – jeltette ki Ungár Péter. Az LMP országgyűlési képviselője hozzátette: szinte mindenkinek van olyan ismerőse, aki idős korban jelentkező egészségügyi problémák miatt segítségre szorul.

Mivel az intézményi várólistákkal éveket kell várni, ezért sokáig a hozzátartozóknak kell a betegek ellátásában kivenni a részüket – vélekedett a politikus. Ez azonban megnehezíti, hogy ők visszatérjenek a munkaerőpiacra. Éppen ezért is vezették be az otthonápolási díjat – hívta fel a figyelmet Ungár Péter, hozzátéve: azonban a jelenlegi 30-50 ezer forint nem elég, hogy pótolja a kieső összeget.

A gyermeküket otthon ápolóknak a kormány már felemelte a juttatást 100 ezer forintra. „Nekünk az a követelésünk, hogy ezt emeljék fel azoknál az embereknél is, akik nem gyermeküket, legtöbbször idős rokonukat ápolják otthon” – fogalmazott az LMP országgyűlési képviselője, aki szerint ez 20-25 milliárd forintos költséget jelentene az államnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×