INFORÁDIÓ 
2020. május 29. péntek
Magdolna

otthonápolás

díj

lmp

Százezer forintra emelné az otthonápolási díjat az LMP

Százezer forintra emelné az otthonápolási díjat az LMP

Infostart / MTI

Százezer forintra emelné az otthonápolási díj jelenlegi havi 30-50 ezer forintos összegét az LMP - jelentette be a párt országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

Ennek érdekében törvényjavaslatot nyújtottak be, és arra kérik a többi pártot, hogy támogassák a kezdeményezést - közölte Ungár Péter.

A társadalom elöregedése miatt ugyanakkor szükségesnek tartják egy az idősellátó-rendszer fejlesztését szolgáló program elindítását is - tette hozzá.

Az ellenzéki politikus elmondta, hogy az előrejelzések szerint 2050-re nem lesz olyan család, amelynek nem kell idős, demenciában szenvedő rokonról gondoskodnia. A helyzet kezelése érdekében, már most el kell kezdeni az idősgondozói kapacitás bővítését, hiszen ma vállalhatatlanul hosszú, 2-3 éves várakozás után lehet bejutni ezekbe az intézményekbe.

Szükséges továbbá a szociális ágazatban, idősgondozásban dolgozók bérének növelése és az otthoni segítségnyújtási hálózat fejlesztése is - sorolta a képviselő.

Kérdésre válaszolva elmondta: az otthonápolási díj megemelése a magyar költségvetés egészéhez mérten elenyésző összeget, évente 25-30 milliárd forintot igényelne.

Nyitókép: Pexels
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018