INFORÁDIÓ
2021. március 8. hétfő
Zoltán

budapest

tömegközlekedés

bkk

felújítás

2019

Combino villamos közlekedik a Nagykörúton 2017. szeptember 12-én. Forgalomba állt a hatodik, FUTÁR-rendszerrel és a biztonságosabb utazást elősegítő fedélzeti kamerarendszerrel felszerelt Combino villamos. Az eszközök telepítése folyamatos, várhatóan 2018 tavaszára mind a 40 forgalomban lévő szerelvény megjelenik az utazástervezőben, és kamerával felszerelve közlekedik majd a Nagykörúton, illetve az 1-es villamos vonalán.

Jön a körúti káosz: megint felújítják a villamospályát

Infostart

Fővárosi tömegközlekedés 2019: a 4-es és a 6-os villamos vonalának két végén is felújítás lehet az idén nyáron, de elkészül az 1-es pályájának a meghosszabbítása, és a 3-as metró északi szakasza is.

Jelentős munkálatok lesznek az idén is a fővárosi tömegközlekedésben. A BKK kommunikációs osztályának tájékoztatása szerint

az iskolai nyári szünetben a Széll Kálmán tér és a Mechwart liget, illetve a Margit utca között felújítják a 4-es és a 6-os villamos pályáját.

A budai forgalomkorlátozással egyidejűleg leállhat a közlekedés a körúti villamosvonal másik végén is. Jelenleg zajlik a közbeszerzési eljárás az Üllői út és a dél-budai végállomások közötti szakaszának vágányfelújításáról. Sikeres tender esetén ezen a szakaszon – elsősorban az Üllői út és a villamosok budai elágazása között – is elkezdődhet a felújítás a nyáron.

A jó hír, hogy az M3-as metróvonal északi szakaszának korszerűsítése hamarosan befejeződik. A vonalszakaszt a műszaki átadás-átvételi eljárások lezárását követően, a próbafutások eredményeinek ismeretében adják át az utazóközönségnek. Ezt követően a rekonstrukció a déli szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között folytatódik.

Az 1-es villamos meghosszabbítása Kelenföld vasútállomásig várhatóan 2019 nyarán fejeződik be.

További korlátozással járó munkálatok lehetnek az idén:

  • Akadálymentesítik a megállókat az 50-es villamos vonalán (Kossuth tér, Árpád utca, Baross utca, Szarvas csárda tér megállóhely) várhatóan júniusa és december között, valamint a III. kerületi Bécsi úton, a Selmeci utca és Szent Margit kórház megállóhelyen ez év nyarán.
  • Tavasszal folytatódnak az Orczy tér és a Teleki tér közötti villamosvágány-felújítási munkák, várhatóan másfél hónapig.
  • Márciusban elkezdődik és tervezetten júliusig tart a 41-es villamos vonalán a Hosszúréti-patak melletti, Pék utca és Tordai utca közötti villamostöltés megerősítési munkája, valamint a Pék utcánál található vasbeton teknőhíd átépítése.
  • Sikeres közbeszerzési eljárás esetén a nyáron, illetve az ősz folyamán elkezdődik a Bosnyák tér és a Zugló kocsiszín villamosvágány-hálózatának felújítása. A kapcsolódó közműkiváltási munkák a közúti közlekedés rendjét is érintik majd. Ezt követően a Bosnyák tér és a Szugló utca közötti villamosvágány felújítása is várható.
  • Az 50-es villamos vonalán az év végén felújíthatják a Határ úti és a Béke téri végállomási vágányhálózatot, valamint a Szarvas csárda téri kitérőkapcsolatot is, összehangolva a BKK-beruházások között említett akadálymentesítési programmal.

Új járművek is forgalom állnak az idén:

  • 26 vadonatúj, korszerű, alacsony padlós, légkondicionált CAF villamos érkezik Budapestre, ebből 5 darab idén, 21 darab pedig 2020-ban.
  • 21 Škoda-Solaris trolibusz áll forgalomba 2019 első félévében.
  • A hetekben jelenik meg két tenderkiírás, amelyben összesen 100 szóló és 100 csuklós autóbusz beszerzését tervezik ütemezetten az esetlegesen létrejövő szerződések megkötésétől számított négy éven keresztül. Eredményes közbeszerzési eljárás esetén ebből idén ősszel legalább 20 szóló és 20 csuklós busz forgalomba állása valósulhat meg.

Nyitókép: Bruzák Noémi
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018