eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Mentőautók állnak a Péterfy Sándor utcai Kórház - Rendelőintézet és Baleseti Központ mentőbejárata előtt a VIII. kerületi Gázláng utcában 2017. január 31-én. Ezen a napon a fővárosra hullott ónos eső miatt húsz százalékkal megnőtt a balesetben megsérültek száma.
Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Fontos figyelmeztetés a mentőszolgálattól

Felkészült az ünnepekre az Országos Mentőszolgálat – közölte a szervezet szóvivője az InfoRádiónak.

Az elmúlt három nap tapasztalatai azt igazolják, hogy a megváltozott útviszonyok növelik a sérülés veszélyét – mondta az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Győri Pál kiemelte: a legnehezebb nap szombaton volt, amikor hirtelen csúszóssá váltak az utak, de ennek hatása vasárnapra is áthúzüdött.

A közúti balesetek mellett sok gyalogos is szenvedett sérülést, mert elesett.

Főleg az idős emberek voltak veszélyeztetettek, mert nehezebben tudják az egyensúlyukat megtartani és egy esés is komolyabb következményekkel járhat – mondta a szóvivő, hozzátéve, továbbra is óvatosabb közlekedésre figyelmeztetnek mindenki.

Győrfi Pál hangsúlyozta: az Országos Mentőszolgálat a karácsonyi ünnepeket alatt és szilveszterkor is intenzív munkával tölti az időszakot.

Az eddigi tapasztalat szerint a karácsony viszonlyag csöndes, nincs több munka az átlagosnál, de a háztartási balesetek megszaporodnak.

A legnehezebb időszak a szilveszter éjszaka

– fejtette ki.

A szóvivő hangsúlyozta: az év végére is megerősített szolgálattal készülnek a mentők.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×