eur:
392.88
usd:
366.09
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Lefoglalt kábítószerek a letenyei határátkelő-állomáson 2012. augusztus 14-én. A rendőrség és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az uniós csatlakozása óta nem találtak egyszerre akkora mennyiségben kábítószert, mint az ozorai fesztiválról Abbáziába (Opatija) tartó egyik autóbuszon.
Nyitókép: MTI Fotó: Varga György

Újabb villamosvonalnál jelentek meg drogosok

Szegeden tűnnek fel gyakran vélhetően drogtól bódult fiatalok a 4-es villamos vonalán.

Budapesten az 1-es villamos nyomvonalán, illetve a Hős utcai megállónál tapasztalható állapotok miatt 2017 augusztusának elején telt be a pohár, amikor megvertek egy nőt a villamoson, majd néhány nappal később lerúgtak egy kutyát a gazdája mellől.

Két hétre rá több mint húsz bedrogozott fiatalt vittek kórházba a Puskás Ferenc Stadion metrómegálló közeléből. Néhány nappal később, augusztus 20. után a környéket egyenruhások lepték el. A járőrözés, valamint a Hős utcai szegregátum sorsának várható rendeződése miatt sokat javult a helyzet, bár bódult fiatalokat a mai napig látni a környéken vagy a villamosvonal egyes megállóiban.

Később kiderült, hogy mitől lettek rosszul az eső-bukó-tántorgó, olykor agresszíven viselkedő fiatalok Budapesten, akik később Zugló után a szomszédos 16. kerületben is felbukkantak. Azonosították annak az új pszichoaktív szernek a hatóanyagát is, amitől többen rosszul lettek az 1-es villamos vonalának környékén. A vegyület tiltólistára került.

Hasonló a gond Szegeden

Hiába ismert a rendőrség előtt, hogy a 4-es villamosvonal mentén több megálló padján is napi rendszerességgel bódult emberek hevernek órák hosszat, bűncselekményt vagy szabálysértést kell elkövetniük ahhoz, hogy eljárást kezdeményezhessenek velük szemben - írja a Délmagyar.

Félelmet keltenek ezek a láthatóan lecsúszott alakok, akik napi szinten megjelennek, megsodornak egy cigarettát, amelyet egymásnak átadva elszívnak, majd órákon keresztül fetrengenek a padokon úgy, hogy nem tudnak magukról – panaszolta a lapnak egy férfi, aki a 4-es vonalán, a Szivárvány kitérő megállónál rendszeresen látja a 2-4, olykor 8 fős csoportot. Ha épp nem a padokon fekszenek kidőlve, akkor is tudható, milyen helyszíneken múlatják napjaikat, ugyanis rengeteg szemetet hagynak maguk után - mondta a férfi.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×