eur:
392.76
usd:
366.13
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Jót tesz a járőrözés a Hős utca környékén

Hétről hétre csökken a Hős utca környéki bűnesetek száma. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Magyar Időknek azt mondta: a beszerzett információk alapján naponta elemzik és értékelik helyzetet, és ennek függvényében határozzák meg a rendőri jelenlét mértékét.

Az 1-es villamos nyomvonalán, illetve a Hős utcai megállónál tapasztalható állapotok miatt augusztus elején telt be a pohár, amikor megvertek egy nőt a villamoson, majd néhány nappal később lerúgtak egy kutyát a gazdája mellől. Két hétre rá több mint húsz bedrogozott fiatalt vittek kórházba a Puskás Ferenc Stadion metrómegálló közeléből. Augusztus 20. után a környéket egyenruhások lepték el. Azóta 63 emberrel szemben rendeltek el nyomozást kábítószer-birtoklás miatt, egy személyt kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt fogtak el, további egy fő ellen pedig szintén kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt adtak ki elfogatóparancsot – összegezte a BRFK információi alapján a Magyar Idők.

Azt továbbra sem tudni, hogy egy újfajta pszichoaktív szer jelent-e meg a Hős utca környékén, vagy egy ismert anyagról van szó, a laborvizsgálatok ugyanis még nem zárultak le – mondta a Magyar Időknek Papp Csaba, a Péterfy Sándor Utcai Kórház toxikológusa.

A hatóságok két ember ellen lopás, másik kettő ellen gépjárműfeltörés miatt indítottak eljárást.

A BRFK X. kerületi Rendőrkapitánysága az Elmű munkatársaival ellenőrzést is tartott azokban az épületekben, ahol 12 lakásban az áramszolgáltató munkatársai szabálytalan áramvételezést tártak fel, ezért ezekben az esetekben lopás miatt indult nyomozás – tájékoztatott a rendőrség.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×