eur:
394.07
usd:
368.66
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Váci Fegyház és Börtön

A legcukibb fotók ma a váci börtönből érkeztek - képgaléria

Zserbó kutya lett a Váci Fegyház legújabb munkatársa.

A BVOP szolgálati állat állományába tartozó új jövevény még csak 11 hetes, de már most látható, hogy kiképzését követően egy kiváló kábítószer-kereső kutya válik belőle.

A Zserbó névre hallgató németjuhász képzését a Váci Fegyház és Börtön kutyavezetői végzik. Az őrző-védő kutyák jelenléte a büntetés-végrehajtási intézetekben a biztonság érdekében fontos, de egyre nagyobb hangsúlyt kap a megelőzési és felderítési tevékenység során a kábítószer-kereső és nyomkövető kutyák szerepe is.

A büntetés-végrehajtás még tavaly indította el a „kölyökkutya programot", amely keretében a feladatra alkalmas kölyökkutyákból kábítószer-kereső és nyomkövető szolgálati ebeket képeznek.

A bv. kábítószer-kereső kutyái egyre több tiltott anyag felkutatására alkalmasak, többek között az új pszichoaktív anyagok szagát is felismerik és jelzik.

Engelsdörfer Dávid bv. főtörzsőrmester, a kutya gazdája 10 éve dolgozik a büntetés-végrehajtás kötelékében, 8 éve dolgozik kutyavezetőként a speciális képzésben részesült szolgálati állatokkal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×