eur:
393.79
usd:
364.95
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Komoly gond fenyegeti a világgazdaságot - lapszemle

Háromszor annyi ingyen meleg étel jut a gyerekeknek, mint az elmúlt években. Sok település nem engedheti meg magának a bölcsődeüzemeltetést. Rekordszintre ért a hitelt felvevők száma.

A Magyar Idők azt írja, hogy háromszor annyi ingyen meleg étel jut a gyerekeknek, mint az elmúlt években. A lap idézi Fülöp Attila szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárt, aki szerint a korábbi félmillióról mára 386 ezerre csökkent a mélyszegénységben élő emberek száma Magyarországon,és jövőre is erősödik a szociális biztonság.

A Népszava cikke szerint a falvakban túl drága a bölcsődeüzemeltetés és a nagyvállalatok sem költenek erre. A lap azt írja, hogy a több mint háromezer, 10 ezer fő alatti kistelepülés túlnyomó többsége nem tud fenntartani ilyen drága intézményt. Ma összesen 48 ezer férőhelyen tudják fogadni az országban a 3 év alatti gyerekeket.

Egyre nagyobb kockázatot jelent a világgazdaságra nézve a kereskedelmi háborús konfliktus kiéleződése – írja a Portfolio. A lap idézi az IMF legújabb jelentését, amiből kiderül: az a veszély is fennáll, hogy a a befektetők alulbecsülik az Egyesült Államok gazdaságában felépülő inflációs nyomást, ami a feltörekvő piacokról történő intenzív tőkekivonást, és így árfolyamválságot idézhet elő a sérülékeny országokban.

A Világgazdaság azt írja, hogy rekordon a lakossági adósok száma. A lap idézi a Központi Hitelinformációs Rendszer adatait, amik szerint ez a szám június végén csaknem 5 millió volt. Ez hozzávetőleg 30 ezerrel több, mint egy éve.

A Pénzcentrum.hu szerint ma Magyarországon 331 tartósan betöltetlen háziorvosi praxis van. E mellett 19 olyan településen már 13 éve nincs háziorvos. A cikk hozzáteszi, hogy nagyon sokan mennek nyugdíjba, de nincs utánpótlás.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×