eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Gyorsan munkába állnak a magyar diplomások

Hat magyar frissdiplomás közül öt el tudott helyezkedni.

A frissen diplomázott magyarok 84,7 százaléka gyorsan talált magának munkát – írta a hvg.hu az Eurostat összesítése alapján. Az uniós országokat összehasonlítva a kilencedik legjobb mutató a magyar, az EU-átlag 80 százalékos.

Az EU statisztikai hivatala azokat számolta össze, akik 20 és 34 év közöttiek, három évnél nem régebben kapták meg a diplomájukat, és nem valamelyik másik iskolába mentek tovább.

A legjobb helyzetet az EU-n belül Máltán találták, ott 95 százalék el tudott helyezkedni gyorsan, majd Németország (91 százalék), Hollandia és Csehország (90-90) következik a listán. Két ország van, ahol rendkívül rossz a helyzet: a görög és az olasz friss diplomásoknak alig több, mint a fele talált magának munkahelyet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×