INFORÁDIÓ
2023. április 1. szombat
Hugó

diploma

2022.08.04. 19:44

Kiderült, mikorra döntenek az egyetemek a nyelvvizsga-kötelezettség eltörlésével kapcsolatban

A Magyar Rektori Konferencia az egyetemek megkérdezése után, ősz elejére alakítja ki az álláspontját a felsőoktatási nyelvvizsga-kötelezettség eltörlésének kormányzati tervéről - mondta az InfoRádiónak a szervezet alelnöke. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora szerint kétségtelen tény, hogy sok diploma ragad bent a nyelvvizsga-kötelezettség miatt, olyan szakmákban is, amelyekben nagy szükség lenne új munkaerőre.
2022.03.08. 11:07

Bangóné Borbély Ildikó: nem mindenki játszik kormányváltásra az ellenzékben

Más ellenzéki politikusok is vannak, akik az övéhez hasonló diplomabotrányban érintettek – mondta Bangóné Borbély Ildikó, volt szocialista politikus, utalva többek között Hajnal Miklósra, a hegyvidéki Momentumos képviselőjelöltre, aki, bár dipolomája nincs, közgazdásznak nevezte magát a kampányban.
2022.02.23. 11:50

Hajnal Miklós diploma nélkül is vezetheti a BKK felügyelőbizottságát

A Momentum politikusa Karácsony Gergely javaslatára, 26 évesen, vezetői tapasztalat nélkül kapta meg a budapesti mamutvállalat felügyelőbizottság elnöki posztját. A főpolgármester megválasztása után még úgy nyilatkozott, hogy "nem zsákmányok ezek a cégek. Csak és kizárólag a szakmai felkészültség számít."
2021.12.08. 06:00

Újabb nyelvvizsga-amnesztia jöhet, de még sok a kérdőjel

Ismét nyelvvizsga nélkül juthat diplomához több tízezer felsőoktatási hallgató, a kormány ugyanis jövő nyárig meghosszabbítaná a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet, és az átmeneti intézkedések között a nyelvvizsga-amnesztia is helyet kapott. A részleteket illetően még sok a megválaszolatlan kérdés, a szakemberek azonban továbbra is ellenzik a kedvezményt.
2021.05.25. 20:05

A nyelviskolák nem tartanák jó lépésnek az újabb nyelvvizsga-amnesztiát

A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete nem tartja megalapozottnak a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának azon javaslatát, amely szerint ismét nyelvvizsga-amnesztiára lenne szükség a járványhelyzet nehézségei miatt – mondta az InfoRádiónak a nyelviskolák tevékenységét ellenőrző egyesület elnöke. Légrádi Tamás szerint a nehezebb körülmények ellenére, digitális oktatásban is fel lehetett készülni a diploma kiadásához szükséges nyelvvizsga megszerzésére.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018