eur:
394.59
usd:
365.01
bux:
65480.96
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Újabb tilalom a sörbicikliknek, büntetik a használóit is

Óbuda, ahogy korábban több belvárosi kerület is, kitiltja területéről a sörbiciklizést, erről a képviselő-testület csütörtöki rendkívüli ülésén döntött - közölte a III. kerületi önkormányzat.

A képviselők egyhangúlag támogatták Bús Balázs (Fidesz-KDNP) polgármester előterjesztését a beer bike-ok kitiltására, így péntektől már hatályos a közösségi együttélés szabályairól szóló rendeletnek ez a része.

A rendelet kiegészítését azzal indokolták, hogy az elmúlt napokban több bejelentés érkezett a polgármesteri hivatalhoz és a polgármesterhez arról, hogy a kerülethez tartozó Hajógyári-szigeten (Óbudai-szigeten) hirtelen tucatjával jelentek meg "ordenáré viselkedést tanúsító" sörbiciklisek.

Óbuda-Békásmegyer önkormányzatának rendelete értelmében

péntektől 50 ezer forint helyszíni bírsággal büntethetők a sörbiciklizők, illetve azok a kölcsönzők, bérbeadók, amelyek nem tájékoztatták előzetesen a szolgáltatást igénybe vevőket a tilalomról.

Bús Balázs előterjesztésében emlékezetett arra, hogy miután több belvárosi kerületből már kitiltották a sörbiciklizést, a szervezők új helyszíneket keresnek. A panaszok a játszóterekről, a Hajógyári szigeten táborozó gyermekek szüleitől, a sportszervezetektől és szabadidejüket ott töltő idősebbektől érkeztek. Ha nem lépünk időben, a jelenség a Római-parton és a kerület más pihenőpontjain is felbukkanhatott volna - indokolta előterjesztését a polgármester.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×