eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Már januártól csökkenhet a szociális hozzájárulási adó - lapszemle

Kórházat nyithat Budapesten az Evangélikus Egyház, a Nissan is elismerte, hogy helytelenül mérte több modell kipufogógázát, megugrott az építőipari gépek lízingje.

A Népszava arról ír, hogy eddig közel 40 ezren írták alá azt a petíciót, amit a Demokratikus Koalíció indított azért, hogy Nagy Imre szobrát ne vigyék el a Vértanúk teréről. A lap idézi Szakály Sándor történészt, aki szerint érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy inkább az 1919-es vörösterror áldozatainak emlékműve váltsa fel Nagy Imre szobrát.

A Magyar Idők azt írja, hogy megnyithatja saját kórházát az Evangélikus Egyház Budapesten. Az intézmény többek között mozgásszervi és időskori rehabilitációs, illetve hajléktalan betegek ellátását végezheti.

A Portfolió beszámol arról, hogy csalást követett el a Nissan. Az autógyártó elismerte, hogy helytelenül mérte 19, Japánban értékesített modell kipufogógázainak emissziós értékeit, valamint üzemanyag- gazdaságosságát. A lap azt írja, hogy egy éven belül ez a második olyan eset, hogy a társaság vizsgálati folyamataiban kötelességszegésre derült fény.

A Magyar Idők arról ír, hogy akár januártól is csökkenhet a szociális hozzájárulási adó, amennyiben a bérmegállapodást a felek ősszel módosítják. Ugyanis a 2016-ban megkötött bérmegállapodás jelenleg a jövő év első negyedévének reálkereseti adataihoz köti az adó mérséklését.

A Világgazdaság azt írja, hogy megugrott az építőgépek lízingje. A lap szerint ez a szám a duplájára növekedett az egy évvel korábbihoz képest, viszont a többi eszköz-kategória vegyesen teljesített.

A Portfólió szerint nagy átalakulás és irányváltás várható az HBO-nál, a csatorna tulajdonosa ugyanis nem tartja elég nyereségesnek a vállalatot. A lap azt írja, hogy az HBO-nak ezentúl több olyan videót kell majd gyártania, amelyek hatékonyan tudnak versenyezni az okostelefont használók figyelméért.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×