INFORÁDIÓ 
2020. október 26. hétfő
Dömötör

nagy imre

evangélikus egyház

nissan

lapszemle

Már januártól csökkenhet a szociális hozzájárulási adó - lapszemle

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

Kórházat nyithat Budapesten az Evangélikus Egyház, a Nissan is elismerte, hogy helytelenül mérte több modell kipufogógázát, megugrott az építőipari gépek lízingje.

A Népszava arról ír, hogy eddig közel 40 ezren írták alá azt a petíciót, amit a Demokratikus Koalíció indított azért, hogy Nagy Imre szobrát ne vigyék el a Vértanúk teréről. A lap idézi Szakály Sándor történészt, aki szerint érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy inkább az 1919-es vörösterror áldozatainak emlékműve váltsa fel Nagy Imre szobrát.

A Magyar Idők azt írja, hogy megnyithatja saját kórházát az Evangélikus Egyház Budapesten. Az intézmény többek között mozgásszervi és időskori rehabilitációs, illetve hajléktalan betegek ellátását végezheti.

A Portfolió beszámol arról, hogy csalást követett el a Nissan. Az autógyártó elismerte, hogy helytelenül mérte 19, Japánban értékesített modell kipufogógázainak emissziós értékeit, valamint üzemanyag- gazdaságosságát. A lap azt írja, hogy egy éven belül ez a második olyan eset, hogy a társaság vizsgálati folyamataiban kötelességszegésre derült fény.

A Magyar Idők arról ír, hogy akár januártól is csökkenhet a szociális hozzájárulási adó, amennyiben a bérmegállapodást a felek ősszel módosítják. Ugyanis a 2016-ban megkötött bérmegállapodás jelenleg a jövő év első negyedévének reálkereseti adataihoz köti az adó mérséklését.

A Világgazdaság azt írja, hogy megugrott az építőgépek lízingje. A lap szerint ez a szám a duplájára növekedett az egy évvel korábbihoz képest, viszont a többi eszköz-kategória vegyesen teljesített.

A Portfólió szerint nagy átalakulás és irányváltás várható az HBO-nál, a csatorna tulajdonosa ugyanis nem tartja elég nyereségesnek a vállalatot. A lap azt írja, hogy az HBO-nak ezentúl több olyan videót kell majd gyártania, amelyek hatékonyan tudnak versenyezni az okostelefont használók figyelméért.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018