INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 24. csütörtök
Gellért, Mercédesz

parlamenti választás

pálffy ilona

nvi

nvi

Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke beszél az április 8-ai országgyűlési választás szavazólapjainak nyomtatásáról tartott sajtótájékoztatón az ÁNY Biztonsági Nyomda kőbányai telephelyén 2018. március 22-én. A nyomdában kétféle (a magyarországi és levélben szavazáshoz szükséges) országos pártlistás szavazólapot, a 106 egyéni választókerület és a 13 nemzetiség országos listás szavazólapját, vagyis összesen 121 félét készítenek. Körülbelül 18 millió szavazólap készül a nyomdában.

Lemondott egymilliós tiszteletdíjáról a Nemzeti Választási Iroda elnöke

Infostart

Az áprilisi parlamenti választás lebonyolításáért járt volna a bónusz Pálffy Ilonának.

Egy miniszteri rendelet szerint valóban járt volna a fizetésén felül egymillió forint tiszteletdíj a Nemzeti Választási Irodát (NVI) vezető Pálffy Ilonának a tavaszi parlamenti választás lebonyolításáért, ám az elnök végül úgy döntött, nem veszi fel a neki járó összeget, lemondott az egymillióról – közölte a Zoom.hu kérdésére az NVI.

A hírportál azt írja, hogy még január elején rögzítették egy igazságügy-miniszteri rendeletben, mire mennyit fognak költeni az országgyűlési választáson. Ebben szerepelt, hogy az NVI elnöke, Pálffy Ilona részére is előirányoztak tiszteletdíjként egymillió forintot a lebonyolításért. Ezt a bónuszt nem vette fel az iroda elnöke.

A Zoom.hu azután kérdezte az NVI-t, hogy az egymilliós prémiumra rákérdezett az MSZP-s Mesterházy Attila is Trócsányi László igazságügyi miniszternél, a januári rendelet aláírójánál, de azt a választ kapta, hogy a kérdés megválaszolása nem a kormány hatásköre, mert az NVI önálló államigazgatási szerv.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018