eur:
369.22
usd:
344.69
bux:
48117.93
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert

Rendőri felvezetést kap a Fillér utcai bomba

Nem tudták a helyszínen kiszedni a tűzszerészek a szovjet rombológránát gyújtószerkezetét.

Elszállítják a Budán, a II. kerületi Fillér utcánál talált robbanótestet. Markovics Zita, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje elmondta, hogy nem sikerült kiszerelni a 203 milliméter átmérőjű, szovjet gyártmányú betonromboló gránát gyújtószerkezetét, ezért a robbanótestet óvatosan felemelték és a tűzszerészautóra helyezték. Onnan nagyon lassan, rendőri felvezetéssel szállítják el a honvédség központi gyűjtőhelyére, ahol később megsemmisítik azt.

A tűzszerészi munkálatok idejére száz méteres sugarú körben kiürítettél a környéket és lezártak több utcát, de a korlátozásokat már feloldották.

A Dunában, az Erzsébet híd budai hídfőjénél is tűzszerészek dolgoznak, csütörtökön azonosítják a kedden talált világháborús bombát, és akkor döntenek majd arról a szakemberek, hogyan lehet kiemelni a a folyóból a robbanó testet, illetve arról, hogy a munkálatok idején mekkora területen - 300 vagy 500 méteres sogarú körben kell-e korlátozni a híd és a környező utak forgalmát, kiüríteni a közeli lakó- és irodaházakat.

A bombára civil búvárok figyeltek fel néhány hete, amikor egy Dunába csúszott autó mentésén dolgoztak.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Brutális összegbe kerülnek jövőre az elszálló kamatok a magyar kormánynak

Brutális összegbe kerülnek jövőre az elszálló kamatok a magyar kormánynak

A költségvetés kamatkiadásának növekedésén és a jegybank veszteségének megtérítésén keresztül jelentős többletkiadást okozhat 2024-ben a kamatok emelése. A pluszkiadás az idei évhez viszonyítva akár az 1000 milliárd forintot is megközelítheti, 2022-höz képest pedig akár 2000 milliárd forint is lehet. Ez pedig egyben azt is jelenti, hogy az elfogadás előtt álló jövő évi költségvetésnek ezzel a súlyos determinációval kellett elkészülnie - részben ez okozza, hogy a büdzsé kevés tartalékkal, meglehetősen ingatag tervezési alapokra épülve készült el, jócskán növelve a megvalósulási kockázatokat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×