eur:
387.89
usd:
359.78
bux:
69209.84
2024. május 10. péntek Ármin, Pálma

Háborús gránátot találtak Budán, házakat ürítenek ki

Egy szovjet gyártmányú betonromboló gránátra bukkantak építkezés közben, már dolgoznak a tűzszerészek.

Hat társasházat ürítenek ki Budán, a II. kerületi Fillér utcánál, ahol szerda délelőtt egy 203 milliméter átmérőjű, szovjet gyártmányú betonromboló gránátot találtak.

A Fillér utca 53. szám alatt talált gránát hatástalanításának idejére lezárják annak száz méteres sugarú környékét és a Fillér utcát - mondta Markovics Zita, a honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs tisztje.

A Dunában, az Erzsébet híd budai hídfőjénél is tűzszerészek dolgoznak, csütörtökön azonosítják a kedden talált világháborús bombát, és akkor döntenek majd arról a szakemberek, hogyan lehet kiemelni a a folyóból a robbanó testet, illetve arról, hogy a munkálatok idején mekkora területen - 300 vagy 500 méteres sogarú körben kell-e korlátozni a híd és a környező utak forgalmát, kiüríteni a közeli lakó- és irodaházakat.

A bombára civil búvárok figyeltek fel néhány hete, amikor egy Dunába csúszott autó mentésén dolgoztak.

Címlapról ajánljuk
Baj van a határnál: megint narancssárgára színeződött a Sajó vize

Baj van a határnál: megint narancssárgára színeződött a Sajó vize

„Az elmúlt időszakban megint narancssárgára színeződött a Sajó folyó vize” – tájékoztatott Jerga Tibor, a szlovákiai Alsósajó község polgármestere. A szlovák környezetvédelmi minisztérium közölte, tárgyal a két éve természeti katasztrófát megélt folyóval kapcsolatos szükséges intézkedések finanszírozásáról.

A MOB elnöke fontos üzenetet mondott a Milák-ügyben

Tartsuk tiszteletben és ne bántsuk az olimpiai bajnok úszó Milák Kristófot, ezt kéri a szurkolóktól Gyulay Zsolt, a MOB elnöke. Beszélt a hatszoros olimpiai aranyérmes kajakozó Kozák Danuta visszatéréséről és az esélyesség kezeléséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 10. 08:54
×
×
×
×