INFORÁDIÓ 
2019. december 7. szombat
Ambrus

börtön

psz

mol bubi

munkavállalás

facebook

amazon

gyógyfürdő

A Facebook veszélyt jelent a pénzügyi szektorra – lapszemle

Infostart

A Magyar Idők szerint biztonságosak a magyar börtönök. A Népszava a Pedagógusok Szakszervezetének új elnökével közölt interjút. A metrófelújítás miatt megnőtt a MOL-Bubi népszerűsége – írja a Világgazdaság. A Magyar Idők arról ír, hogy bizonyos helyzetekben a munkavállalóknak is ellenőriznie kell a munkáltatókat. A pénzügyi szektorra is veszélyt jelent a Facebook és az Amazon – írja a Portfolio. A Világgazdaság cikke szerint több milliárdos fejlesztésekre várnak a magyarországi gyógyfürdők.

A Magyar Idők arról ír, hogy biztonságosak a magyar börtönök. A lap idézi a büntetés-végrehajtás országos parancsnokságának biztonsági vezetőjét, aki szerint bár Magyarországon is előfordul néhány szökés évente, messze elmarad hazánk az európai átlagtól.

A Népszava a Pedagógusok Szakszervezetének új elnökével közölt interjút. Szabó Zsuzsa szerint a szakszervezetek nélkül nincs hatékony szakpolitika, és úgy látja: a jelenlegi köznevelési rendszer csak a tanárok felelősségérzete miatt működik.

A Világgazdaság arról ír, hogy a 3-as metró felújítása miatt lényegesen többen használják a MOL-Bubit, mint korábban. A Budapesti Közlekedési Központ közbringarendszerét az egy évvel korábbi adatokhoz képest 19 százalékkal többen vették igénybe.

A Magyar Idők arról ír, hogy bizonyos helyzetekben a munkavállalóknak is ellenőriznie kell a munkáltatókat. A lap felhívja a figyelmet arra, hogy minden munkavállalónak érdemes tájékozódnia arról, hogy megfelelően be van-e jelentve, probléma esetén ugyanis komoly gond lehet a táppénzzel vagy a nyugdíjjal.

A Portfolio szerint halálos veszélyt jelent a Facebook és az Amazon a fintech-cégeknek és a hagyományos bankoknak. Viszont ha összefognak, felvehetik a versenyt a tech-óriásokkal.

A Világgazdaság cikke szerint több milliárdos fejlesztésekre várnak a magyarországi gyógyfürdők. A lap idézi a Magyar Fürdőszövetség elnökét, aki úgy látja: további pénzekre lenne szükség ahhoz is, hogy az egészségturizmus árbevétele megmaradjon. További részleteket az üzleti reggeli című, 9 óra után jelentkező műsorunkban hallhatnak.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018