INFORÁDIÓ
2022. május 28. szombat
Csanád, Emil

psz

2022.05.25. 07:33

Azonnal levélben fordultak Orbán Viktorhoz a pedagógus-szakszervezetek

Az új kormány megalakulása után a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy jelölje ki a kormányzati tárgyalópartnert a sztrájkbizottsági tárgyalások folytatásához.
2022.05.13. 19:55

Szakértők: egyre inkább jelentkezni fog a pedagógushiány

Négy év alatt a korábbi szint két-háromszorosára emelkedett az iskolákban az egyes tantárgyakat képesítés nélkül tanítók aránya – derül ki az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Közgazdaságtudományi Intézetének kutatásából. A Pedagógusok Szakszervezetének alelnökét és a Nemzeti Pedagógus Kar elnökét kérdeztük.
2022.04.26. 08:08

Emmi: marad az iskolaőr program

Az indulás óta 480 esetben kellett intézkedniük iskolaőröknek, testi kényszert 47-szer alkalmaztak, bilincset háromszor, rendőrbotot pedig egy alkalommal.
2022.04.09. 13:16

PSZ: tisztázásra szorul a miniszterelnök kijelentése

Nem érti a Pedagógusok Szakszervezete, hogy milyen bérelemelésről beszélt Orbán Viktor a keddi nemzetközi sajtótájékoztatóján. A kormányfő úgy fogalmazott, az idén, a jövőre és az azt követő évben ígért 10-10 százalékos emelést biztosan meg tudják valósítani. A PSZ alelnöke szerint azonban nem világos, hogy az Európai Bizottság által ajánlott bérrendezésről van szó, vagy azon felül hazai forrásból is emelnék a tanárok bérét.
2022.04.01. 14:51

Felfüggesztik a tanársztrájkot a szakszervezetek

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a parlamenti választások miatt felfüggeszti a március 16-án elkezdett határozatlan idejű sztrájkját – közölte megkeresésünkre a PSZ elnöke.
2022.03.28. 13:17

Búvópatak: módszert váltottak a tiltakozó tanárok

Összehangolt, koordinált módon folytatódik a harmadik hete tartó határozatlan idejű pedagógussztrájk – közölte a Pedagógusok Szakszervezete. Szabó Zsuzsa elnök azt mondta: a munkabeszüntetés addig tart majd, amíg követeléseiket nem teljesítik.
2022.03.16. 17:22

Sztrájkolt a tanárok egy egy része, a diákok meg tüntettek

Elkezdődött a pedagógusok határozatlan idejű munkabeszüntetése, van, ahol sztrájkolnak, van, ahol folytatják a polgári engedetlenséget, és van, ahol tanítanak. Szerdán a diákok két helyszínen is a tanáraik mellett demonstráltak Budapesten.
2022.03.10. 17:53

PSZ: okosan és kreatívan, de lesz sztrájk

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős döntésében kimondta, hogy a pedagógussztrájk idején is biztosítani kell a gyermekfelügyeletet és az oktatást, közben az Emmi arra kéri a tanárokat, a háborúra való tekintettel fontolják meg a munkabeszüntetést. A részletekről Szabó Zsuzsát, a Pedagógusok Szakszervezetének elnökét kérdeztük.
2022.02.22. 16:06

Alkotmánybírósághoz fordulnak a pedagógus-szakszervezetek

Alkotmánybírósághoz fordul a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és Pedagógusok Szakszervezete, és arra kéri a testületet, hogy helyezze azonnal hatályon kívül a kormány sztrájkrendeletét – közölte a két szakszervezet.
2022.02.11. 13:28

Tanársztrájk: a PSZ nem tartja reálisnak az utólagos retorziót

A kormány megint az időhúzásra játszik – fogalmazott a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke, miután meghiúsult a pedagógus-szakszervezetek és a kormány képviselője közti pénteki egyeztetés. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára csütörtök este levélben a tárgyalás elnapolását kérte a másodfokú bíróság a figyelmeztető sztrájk jogellenességét kimondó döntésének, a további tárgyalásokra gyakorolt hatásának meghatározásáért. Arról, hogy pontosan miért nem fogadta az Emmi a szakszervezetek tárgyalódelegációját, Szabó Zsuzsát, a PSZ elnökét kérdeztük. Az Emmi azt közölte: a kormány mindig kész tárgyalni, de a törvényeket mindenkinek be kell tartani. A legutóbbi sztrájk a bíróság által is megállapított módon egyértelműen törvényellenes volt - írta közleményében a tárca.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018