INFORÁDIÓ 
2019. szeptember 15. vasárnap
Enikő, Melitta

psz

2019.09.06. 10:36

A PSZ szerint a rossz bérpolitika miatt milliókat buknak a pedagógusok

Az elmúlt években bekövetkezett béremelést elaprózva kapták meg a pedagógusok – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke, aki szerint a pályakezdő tanárok bérhelyzetén is mielőbb javítani kellene. Szabó Zsuzsa úgy véli, a pedagógusok helyzetének javítása érdekében a kormánnyal folytatott folyamatos tárgyalásokra, valamint nyomásgyakorlásra is szükség lehet.
2019.09.04. 07:45

Tovább dolgoznak az új NAT-on

A nemzeti alaptantervnek még csak egy újabb munkaverziója készült el - mondta a köznevelési államtitkár. Korábban a Pedagógusok Szakszervezete közölte, hogy a Köznevelési Kerekasztal összehívását kezdeményezi.
2019.07.23. 16:57

Tiltakozó akciót indítottak a tanárok, közben újabb béremelést jelentett be az Emmi

Egyre több pedagógus közli, hogy mennyi fizetést kap, egy közösségi médiában indított akció keretében. A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) országos ifjúsági tagozata kérte arra az oktatókat, hogy mutassák meg, hány év munka és tanulás után mekkora a keresetük. A szakszervezet alelnöke hangsúlyozta, hogy ez már része a tiltakozó akciósorozatnak. A jövő évi költségvetésben az oktatásra több tíz milliárd forintos többlet jut, amelyet az igazgatók fizetésemelésére fordítanak majd – reagált az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence azt mondta: a pedagógusok bére az elmúlt években jelentősen emelkedett.
2019.06.24. 20:06

Komoly létszámhiánytól tart a PSZ

Jelentős az óvodapedagógus-hiány, országszerte több mint 840 betöltetlen álláshely van az intézményekben. A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) óvodapedagógiai tagozatának elnöke arra figyelmeztetett, hogy a helyzet a következő években tovább fog romlani.
2019.06.19. 10:13

Elfogyott a türelem, ősztől határozottabb lépésekre készülnek a pedagógusok

A Pedagógusok Szakszervezete öt pontban fogalmazta meg követeléseit a kormány felé, miután sem a költségvetésben, sem pedig a köznevelési törvény tervezetében nem látják az ígért bérkorrekciót – ismertette az InfoRádió Aréna című műsorában Szabó Zsuzsa. Az érdekképviselet elnöke arról is beszélt, hogy a közoktatás legfontosabb szereplőinek alig van információjuk a készülő új Nemzeti Alaptantervről.
2018.12.11. 19:11

A Pedagógusok Szakszervezete nem kér a kancellárokból

A szakképző iskolák fölé kerülő kancelláriák újabb vízfejként nehezítik majd meg az iskolák működését - mondta az InfoRádiónak a Pedagógusok Szakszervezetének szakértője. Palotás József szerint a múlt rossz tapasztalatai miatt azt sem támogatják, hogy a tanműhelyek fejlesztését ismét gazdasági társaságokba szerveznék ki.
2018.08.28. 13:51

Pedagógusok: higgadtabban indul a tanév, de vannak gondok

A pedagógus-szakszervezetek még semmit nem láttak az új Nemzeti Alaptanterv tervezetéből, holott ősszel már szavaznának róla a kormánypártok – hangzott el az InfoRádió Aréna című műsorában. Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke és Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke az új tanévről és a tanárok fizetéséről is beszélt.
2018.07.04. 07:04

A Facebook veszélyt jelent a pénzügyi szektorra – lapszemle

A Magyar Idők szerint biztonságosak a magyar börtönök. A Népszava a Pedagógusok Szakszervezetének új elnökével közölt interjút. A metrófelújítás miatt megnőtt a MOL-Bubi népszerűsége – írja a Világgazdaság. A Magyar Idők arról ír, hogy bizonyos helyzetekben a munkavállalóknak is ellenőriznie kell a munkáltatókat. A pénzügyi szektorra is veszélyt jelent a Facebook és az Amazon – írja a Portfolio. A Világgazdaság cikke szerint több milliárdos fejlesztésekre várnak a magyarországi gyógyfürdők.
2018.03.03. 15:12

Az ellenzéki pártok szerint az alapkészségek fejlesztése a modern oktatás kulcsa

Az alapkészségek, az írás, a szövegértés, a digitális alapismeretek fejlesztését, az idegennyelv-oktatást, az intézményi autonómia helyreállítását és a pedagógusok erkölcsi és anyagi megbecsülésének, tanítási szabadságának erősítését szorgalmazták ellenzéki pártok képviselői a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) szombati budapesti fórumán.
2018.01.17. 09:04

Visszavonul Galló Istvánné

Galló Istvánné nem indul újra az elnöki posztért a Pedagógusok Szakszervezetének közelgő tisztújításán – erősítette meg a Magyar Időknek az érdekképviselet. Közben már megváltak Szüdi István tanácsadótól, miután az egykori MSZP-s államtitkár a DK színeiben képviselőjelölt lett Cegléden.
2017.09.06. 16:06

Galló Istvánné: Az állam a saját alkalmazottaival nem bánhat így

Már a fővárosi iskolákban is egyre gyakoribb probléma a munkaerőhiány - hívta fel a figyelmet Galló Istvánné az InfoRádió Aréna című műsorában. A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke úgy véli, a költségvetési tartalékból kell rendezni a pedagógusok bérét a szeptemberi differenciált emelés után.
2017.06.15. 19:12

Galló Istvánné: a kormány törvényt szegett

Nem emelkednek úgy a pedagógusbérek, ahogy a kormány korábban azt jelezte – hívta fel a figyelmet Galló Istvánné. „Az, hogy a köznevelési törvény változásait egyáltalán nem hozták be a Köznevelési Érdekegyeztető Tanácsba – amit jogszabály ír elő – mondhatnám úgy, hogy nagyon sajnálatos, és mondhatnám úgy is, hogy a kormány tulajdonképpen törvényt szegett” - fogalmazott a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.
2017.03.10. 11:10

Gallóné: még egyáltalán nem vagyunk elégedettek

Vissza kell állítani az iskolaigazgatók szakmai önállóságát - hangsúlyozta az InfoRádió Aréna című műsorában Galló Istvánné. A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke bejelentette, ötpontos levélben fordulnak pénteken Balog Zoltánhoz, az emberi erőforrások miniszteréhez.
2016.11.24. 08:00

Törvényi garanciákat várnak a pedagógus szakszervezetek

Csak széles körű részvétel és megfelelő törvényi garanciák mellett támogatják a szakszervezetek és az oktatásban tevékenykedő civil mozgalmak a Köznevelés-politikai Tanács létrehozását. Az oktatási kormányzat nyáron jelentette, hogy átalakítja a köznevelési kerekasztal tevékenységét.
2016.09.07. 08:05

Gallóné: a tananyagot és az óraszámot is csökkenteni kell

Nem csökkentek a tanulói terhek a közoktatásban: egy elsős kisdiák 25, de akár 27 órát, míg egy 15-16 éves középiskolás akár 40 órát is eltölt hetente az iskolapadban – mondta az InfoRádiónak a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke.
2016.06.04. 14:14

Rendhagyó az idei pedagógusnap

Vasárnap lesz a pedagógusnap: hagyományosan június első vasárnapján köszöntik a köznevelésben és a felsőoktatásban dolgozókat.
2016.04.19. 13:18

Gallóné: lesz szerdán pedagógussztrájk

A sztrájk nem vált okafogyottá, ezért megtartják a szerdai az egész napos pedagógus sztrájkot - mondta az InfoRádiónak a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke. Galló Istvánné kiemelte, 3 pontban még mindig nem tudtak megegyezni. A fővárosi bölcsődék csaknem fele sem fog kinyitni holnap, de minden iskolában lesz felügyelet.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018