INFORÁDIÓ
2022. december 7. szerda
Ambrus

psz

2022.10.05. 08:59

PSZ az országos tiltakozásról: beérett a hosszú évek óta zajló munka

Szerdán, az oktatás világnapján országos sztrájkot, élőláncos demonstrációt, flashmobot, hídfoglalást és koncerttel egybekötött tüntetést tartanak. Bár a PSZ korábban jelezte, hogy az országos munkabeszüntetés megszervezésére kevésnek tartják az időt, Gosztonyi Gábor alelnök azt mondta, részt vesznek a mai tiltakozásban.
2022.08.12. 14:18

Tényleg sztrájkkal indulhat a tanév

A tanárok szerint még mindig nem kaptak egyértelmű ígéretet a kormánytól a bérrendezésükre. A Pedagógusok Szakszervezete egyebek mellett azzal érvel, hogy egy 14 éve szolgálatot teljesítő diplomás tanár 312 ezer forintot keres, miközben egy általános iskolát végzett határvadász havi 400 ezret kap az államtól. A kormány most az Európai Uniótól remél forrást a pedagógusok béremelésére – mondta az InfoRádiónak az érdekképviselet alelnöke.
2022.07.05. 17:28

Tanársztrájk - A Kúria döntése után sem túlzottan bizakodó a PSZ

Nem sértette meg a sztrájktörvényt, tehát jogszerű volt a Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete által január 31-én szervezett kétórás figyelmeztető sztrájk – állapította meg a Kúria. A határozat legfontosabb megállapításairól a Pedagógusok Szakszervezetének alelnökét kérdeztük.
2022.05.25. 07:33

Azonnal levélben fordultak Orbán Viktorhoz a pedagógus-szakszervezetek

Az új kormány megalakulása után a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy jelölje ki a kormányzati tárgyalópartnert a sztrájkbizottsági tárgyalások folytatásához.
2022.05.13. 19:55

Szakértők: egyre inkább jelentkezni fog a pedagógushiány

Négy év alatt a korábbi szint két-háromszorosára emelkedett az iskolákban az egyes tantárgyakat képesítés nélkül tanítók aránya – derül ki az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Közgazdaságtudományi Intézetének kutatásából. A Pedagógusok Szakszervezetének alelnökét és a Nemzeti Pedagógus Kar elnökét kérdeztük.
2022.04.26. 08:08

Emmi: marad az iskolaőr program

Az indulás óta 480 esetben kellett intézkedniük iskolaőröknek, testi kényszert 47-szer alkalmaztak, bilincset háromszor, rendőrbotot pedig egy alkalommal.
2022.04.09. 13:16

PSZ: tisztázásra szorul a miniszterelnök kijelentése

Nem érti a Pedagógusok Szakszervezete, hogy milyen bérelemelésről beszélt Orbán Viktor a keddi nemzetközi sajtótájékoztatóján. A kormányfő úgy fogalmazott, az idén, a jövőre és az azt követő évben ígért 10-10 százalékos emelést biztosan meg tudják valósítani. A PSZ alelnöke szerint azonban nem világos, hogy az Európai Bizottság által ajánlott bérrendezésről van szó, vagy azon felül hazai forrásból is emelnék a tanárok bérét.
2022.04.01. 14:51

Felfüggesztik a tanársztrájkot a szakszervezetek

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a parlamenti választások miatt felfüggeszti a március 16-án elkezdett határozatlan idejű sztrájkját – közölte megkeresésünkre a PSZ elnöke.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018