eur:
392.82
usd:
367.12
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Kevesebb cafetériát kaphatnak jövőre a dolgozók – lapszemle

Az innovációs és technológiai tárca vezetője is a Nemzeti Versenyképességi Tanács tagja lesz – írja a Magyar Idők. A Népszavában megszólaltatott szakember szerint nem biztos, hogy minden hajléktalan embernek jutna hely a szállókon. A Világgazdaság szerint pörög a magyar sörpiac. A Portfolio a lakásvásárlás veszélyeire hívja fel a figyelmet. A hazai e-mobilitás kialakulásához szükséges jogszabályi háttér még sok munkát igényel – áll a Magyar Idők cikkében. A Pénzcentrum Fata László cafetéria-szakértővel beszélgetett.

A Magyar Idők arról ír, hogy az innovációs és technológiai tárca vezetője is a Nemzeti Versenyképességi Tanács tagja lesz. A kormány gazdasági tanácsadó szervezete munkaerőpiaci és oktatási javaslatokat dolgoz ki – nyilatkozta a lapnak Palkovics László, aki a kisebb hazai vállalkozások helyzetéről is beszélt. Ezek versenyképességét a többi között az adóterhek és a papírmunka csökkentésével lehet javítani, termelékenységüket pedig az új technológiák növelhetik – mondta a miniszter a Magyar Időknek.

A Népszavában megszólaltatott szakember szerint nem biztos, hogy minden hajléktalan embernek jutna hely a szállókon. Aknai Zoltán, a Menhely Alapítvány igazgatója úgy vélte: ha van is elég hely, sokan egészségügyi állapotuk miatt nem képesek hosszú távon a szállóhelyeken maradni. Tarlós István főpolgármester a Népszavának azt nyilatkozta, hogy mindenkinek van hely a szállókon, ugyanakkor nem tudta pontosan megmondani, hány fedél nélküli ember van Budapesten.

A Világgazdaság szerint pörög a magyar sörpiac, mivel az oroszországi labdarúgó-világbajnokság és a nyári meleg miatt növekszik a kereslet. A lapnak a Magyar Sörgyártók Szövetségének elnöke azt mondta: így fennmaradhat az elmúlt években tapasztalt 2-4 százalékos növekedés és folytatódhat a prémiumsörök térnyerése.

A Portfolio a lakásvásárlás veszélyeire hívja fel a figyelmet. A portálnak interjút adó Árendás Gergely, a Property Market Kft. ügyvezetője mindenkinek azt tanácsolta, hogy kerülje a vevői finanszírozott projekteket, mert ezeknél sok problémára lehet számítani. Az előre megvásárolható lakásokat ugyanis gyakran rosszul árazzák be, ezért a fejlesztő az építkezés közben szembesülhet azzal, hogy nem fog kijönni a pénzből, ami a vevőket is kiszolgáltatottá teszi – mondta a Portfolionak Árendás Gergely.

A Magyar Idők az E-mobilitás konferenciáról közölt cikket. A hazai e-mobilitás kialakulásához szükséges jogszabályi háttér még sok munkát igényel, ugyanakkor a jogalkotóknak ügyelniük kell arra is, hogy a rendszer ne legyen túlszabályozva. A lap szerint a lakosság számára nyújtott villamos energia díjszabása alkalmatlan az e-mobilitás kiszolgálására, ezért az energiahivatal nem támogatna ilyen lehetőséget, de vélhetően nem is merül fel ilyesmi.

A Pénzcentrum Fata László cafetéria-szakértővel beszélgetett, aki 446 hazai munkáltató körében mérte fel, hogyan alakítják várhatóan át 2019-től a cafetéria rendszerüket. A cégek csaknem fele várhatóan megtartja az erre eddig fordított összeget, de az összes közterhet a munkavállalóra hárítja, így a dolgozók kevesebb pénzt kapnak majd meg. A megkérdezett munkáltatók 14,5 százaléka nem ad többet cafetériát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×