INFORÁDIÓ
2021. február 27. szombat
Ákos, Bátor

budapesti nagykövet

nemzeti vagyonkezelő

palkovics lászló

Szivek Norbert, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója beszédet mond a megújult pécsi Virágh-ház átadásán 2015. július 9-én. A háttérben Páva Zsolt, Pécs polgármestere (b) és Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára. Az Országgyűlés döntése értelmében több, jelenleg állami tulajdonban lévő ingatlan kerülhet vissza egyházi tulajdonba.

Megszűnik a nemzeti vagyonkezelő? - hetilapszemle

A HVG arról ír, hogy megszűnhet a Magyar Nemzeti vagyonkezelő Zrt, a vezérigazgató Szvitek Norbert pedig ausztrál nagykövet lehet. A Figyelő az Egyesült Államok új budapesti nagykövetéről közöl összeállítást.

A HVG információi szerint a kormányszerkezet átalakításával a jelenlegi formájában megszűnhet a Magyar Nemzeti vagyonkezelő Zrt. A hetilap kiemeli, hetek óta arról lehet hallani több állami vállalat vezérkarában is, hogy

hamarosan távozik posztjáról a tulajdonosi jogokat gyakorló Vagyonkezelő vezérigazgatója, Szivek Norbert.

A HVG szerint egyesek már azt is tudják, hogy a távozó vezérigazgató ausztrál nagykövet lehet. A híreknek az is alapot adhat, hogy Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, hogy változni fog az állami vagyonkezelés irányítása.

A HVG szerint úgy tűnik, a tárca nélküli miniszter szerint

Bártfai-Máger Andrea kinevezése után gyakorlatilag nem marad értelme, hogy külön szervezeti szintként önálló anyavállalata legyen az állami cégek egy részének.

A Figyelő az Egyesült Államok új budapesti nagykövetéről közöl cikket. Másfél évvel Coleen Bell távozása után, június 22-én érkezik a magyar fővárosba a Trump-kormány diplomatája, David B. Cornstein. A hetilap szerint az üzletemberből lett nagykövet a rendszerváltás óta az első, aki kötődik Magyarországhoz. A Figyelő kiemeli, hogy a diplomata pályafutását jó barátja, a híres kampánytanácsadó Arthur Finkelstein is támogatta, aki a Fidesz kampánystratégiája volt egészen 2017-es haláláig. A Figyelő magyar és amerikai kormányzati kapcsolatokra rálátó forrásai szerint

a nagykövet konzervatív értékrendje miatt nyitottabban állhat a magyar kormányhoz, mint elődei.

Nyitókép: Sóki Tamás

Kapcsolódó hang

Hetilapszemle
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018