eur:
394.31
usd:
370.34
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pexels

Kapnak meleg ételt a szünidőben a rászoruló gyermekek, de igényelni kell

A nyári szünetben is kapnak meleg ételt a rászoruló gyerekek - erősítette meg az InfoRádiónak a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár. Fülöp Attila hozzátette: a kormány 6,7 milliárd forintot biztosít a programra.

Megkezdődött hétfőn a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek ingyenes szünidei étkeztetése - mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.

"Ennek alapvető célja, hogy egyszeri meleg ételt biztosítson minden rászoruló gyermeknek,

azoknak, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek, és hátrányos vagy halmazottan hátrányos helyzetűek" - hangsúlyozta Fülöp Attila. Hozzátette, a települések önkormányzatának feladata, hogy megszervezze a nyári szünidei gyermekétkeztetést.

Az idei költségvetés

Fülöp Attila közölte: a program, amelyre 6,7 milliárdot fordít a kormány, 134 ezer gyermek számára jelent napi egyszer meleg ételt.

2010-ben még csak 2,4 milliárd forintot költöttek ingyenes étkeztetésre. Az egy adagra igénybe vehető állami támogatást nyolc év alatt 370 forintról 570 forintra emelték.

"A gyermek esetében nemcsak az étkezésről szeretnénk gondoskodni, hanem arról is, hogy

lehetőség szerint jobb minőségű ételt kapjanak"

- emelte ki.

A támogatás igénylése

A rászoruló családok igényelhetik az önkormányzatnál a támogatást, az önkormányzatok pedig ezek alapján tudnak igényelni a kormánynál.

"Nem automatizmus az, hogy egy család megkapja ezt a típusú szolgáltatást, csak akkor részesülnek benne, hogyha az önkormányzattól igénylik az ellátást" - mondta Fülöp Attila. Szerinte az önkormányzatok ennek a kötelezettségnek felelősen eleget is tettek, minden családot kiértesítettek időben, aki érintett volt saját településükön.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×