eur:
394.62
usd:
365.22
bux:
65482.75
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Diákok a történelem írásbeli érettségi vizsgán a nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnáziumban 2018. május 9-én. Az Oktatási Hivatal korábbi tájékoztatása szerint a 2005-ben bevezetett kétszintű érettségi vizsgarendszer 28. időszakában 1183 helyszínen összesen mintegy 110700-an adnak számot tudásukról.
Nyitókép: Balázs Attila

Kevesebbet súg a diáknak az új történelematlasz

Az ingyenesség és a kronológiai segédletek eltüntetése motiválta az új történelematlasz elkészítését.

Tanórán használható segédeszközként és érettségi segédanyagként is megfelelőnek tartja az új történelem atlaszt a Történelemoktatók Szakmai Egyesülete. Az idei érettségin még a régivel párhuzamosan használhatták a diákok az új kiadványt, a következő tanévtől, illetve

a jövő évi történelem érettségin azonban már csak az új atlasz lehet náluk.

Nánay Mihályt, a Történelemoktatók Szakmai Egyesületének elnöke az InfoRádió Katedra magazinjában elmondta, hogy az ingyenesség és a kronológiai segédletek eltüntetése motiválta az új atlasz elkészítését.

Mint mondta, a kormány kiemelt célja, hogy ingyenessé tegye a tankönyveket, az új atlasz is az. Orvosolni kellett azt a problémát is, hogy egyre nagyobb tejedelemben jelentek meg a különböző kiadók atlaszaiban a kronológia segédletek. Komplett bővített mondatokat találtak a diákok az egyes évszámok mellett, ezek

az információk irracionálisan és indokolatlanul bőséges segítséget adtak a gyerekeknek,

ezt az érettségi bizottság is nehezményezte. Ilyen segítséggel egy felkészületlen diák is levizsgázhatott.

Az új atlaszban már nincsenek ilyen segédletek, a kiadvány a Történelemoktatók Szakmai Egyesülete szerint egyaránt alkalmas érettségi és oktatási segédanyagnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×