eur:
393.78
usd:
365.33
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A pécsi álletkert új, Nikoláj nevű hatéves barna medvéje (Ursus arctos) 2016. október 20-án.
Nyitókép: Sóki Tamás

Befogják az abonyi medvét

Egy erdős részen kerítették be az állatot, altatólövedékkel akarják elkábítani.

A Pest megyei Abonnyal szomszédos Kocsér faluban, egy erdőben bukkantak rá a medvére, amelyik hétfő hajlnalban alaposan ráijesztett az abonyiakra - írja a MiAbonyunk.hu.

Mint arról beszámoltunk, a ragadozó az abonyi lakóházak között bóklászott, majd az általános iskola kertjén keresztül távozott a Szolnokhoz közeli településről.

Május-júniusban van a medvék párzási időszaka, ilyenkor akár több száz kilométert is bejárnak, és a természetes élőhely szűkölése miatt egyre gyakrabban lakott területre tévednek. Több mint egy hete is láttak egy medvét Somoskőújfalun, azóta gyakorlatilag kétnaponta bukkant fel valahol. Pétervásárán, Kálon, Füzesabonyban is feltűnt.

A MiAbonyunk.hu úgy tudja, hogy egy hároméves hím medvéről van szó, és állatvédők próbálják majd elaltatni, de az nem világos, hogy utána hova viszok az állatot.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×