eur:
392.26
usd:
366.78
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Több kritikát is megfogalmaztak a Stop Soros törvénycsomaggal kapcsolatban

Megkezdte az Országgyűlés az általános vitát a Stop Soros elnevezésű javaslatcsomagról.

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára expozéjában az illegális migrációt szervezők büntethetőségét nevezte a javaslatcsomag lényegének. "Meg kell védeni a Soros-terv útjában álló Magyarországot és keresztény kultúrát" - jelentette ki Kontrát Károly.

Kósa Lajos, a Fidesz vezérszónoka arról beszélt, hogy a civilek ártanak a valódi menekülteknek, mert összemossák őket a gazdasági bevándorlókkal. A segítséget oda kell küldeni, ahol a baj van, tette hozzá a kormánypárti politikus, arra utalva, hogy az illegális migráció által jelentett probléma leghatékonyabb megoldása az úgynevezett kibocsátó országok támogatása.

A KDNP vezérszónoka, Aradszki András hangsúlyozta, hogy a törvényjavaslat csak a jogellenes bevándorlás elleni intézkedésekről szól.

A Jobbik vezérszónoka, Mirkóczki Ádám szerint viszont

az új jogszabályok elfogadása után még az igazi menekültek is csak repülővel érkezhetnek Magyarországra, hiszen a balkáni országok biztonságosnak minősülnek.

Az MSZP vezérszónoka, Molnár Zsolt szerint a Stop Soros új, valószínűleg végső verziója a februárban benyújtott kampányváltozathoz képest nem több, mint Btk-módosítás, hiszen a legvitatottabb elemek kimaradtak belőle. Amiket pedig bennehagytak, azok szükségtelenek, mert más jogszabályok már rendelkeznek a határ védelméről vagy az embercsempészek büntethetőségéről.

  • A Demokratikus Koalíció vezérszónoka, Vadai Ágnes szerint a Stop Soros jogellenesen akar fellépni a magyar állampolgárok ellen. Felrótta a kormányoldalnak, hogy az nem tekinti embernek a menekülteket.
  • Demeter Márta, az LMP vezérszónoka összetákolt, gyenge javaslatnak tartja a Stop Sorost, ami nem védi meg az országot az illegális migrációtól. Szerinte az EU külső határainak megerősítése lenne a megoldás.
  • A Párbeszéd vezérszónoka, Szabó Tímea úgy fogalmazott, hogy a javaslatcsomag szemfényvesztő szatócsmunka, ami teljesen alkalmatlan Magyarország határainak megvédésére, viszont szívtelen és embertelen, mert börtönnel fenyegeti, illetve öncenzúrára kényszeríti azokat, akik legális segítséget nyújtanak a rászorulóknak.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×