eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nem tudni, mi alapján zajlanak a munkálatok a Margitszigeten

A Lehet Más a Politika szerint megkérdőjelezhető a Margitszigeti tenisz-központ építése. A főpolgármester korábban jelezte, vizsgálatot indít a múlt heti fakivágások miatt.

Már zajlik a régi teniszstadion bontása a Margitszigeten, amely miatt egyre több fát is kivágnak, annak ellenére, hogy a köztársasági elnök márciusban megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek azt a törvényt, amelyet a margitszigeti létesítmény megépítése érdekében fogadott el múlt a parlament. Áder János arra hivatkozott, hogy a jogszabályt nem igazolták hatástanulmányokkal, és nincs megfelelően előkészítve a beruházás.

A Lehet Más a Politika szerint megkérdőjelezhető a projekt. Gál József, a Fővárosi Városigazgatóság felügyelőbizottságának LMP által delegált tagja közölte: közérdekű adatigénylést nyújtott be a Nemzeti Sportközpontok és a Teniszszövetség számára.

Sem a Városháza, sem a Nemzeti Sportközpontok, sem a Teniszszövetség nem mondta el egyértelműen, hogy milyen jogszabályok és milyen megbízás alapján rendezik a terepet

– tette hozzá.

Nem adtak engedélyt

A Városháza a HVG-vel közölte, hogy nem adtak engedélyt vagy hozzájárulást fák kivágásához, illetve bármiféle új felépítmény előkészítési és kivitelezési munkálataihoz sem. Az Indexnek Tarlós István azt mondta, a cégnek nem volt fakivágási engedélye, azokat önkényesen, engedély nélkül vágták ki. A főváros eljárást indít.

Az ügyben az InfoRádió keresi a Nemzeti Sportközpontok illetékesét is.

Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke a fővárosi klímastratégia elfogadása után arra hívta fel a figyelmet, hogy Budapesten jelenleg is több helyen vágnak ki fákat. Védeni, fejleszteni kellene a zöldterületet, ehhez képest az Etele úton, a Városligetben és a Margitszigeten is fákat vágnak ki – hangsúlyozta a szakértő.

Tarós István: ebben a formában nem valósulhat meg

Tarlós István főpolgármester márciusban arról beszélt, hogy a Margitszigetre elképzelt teniszcentrumot újra kell tervezni. "Ebben a formában semmi esetre sem valósulhat meg, ehhez még tulajdonosi hozzájárulást sem adok. Az hogy a Margitszigetre egy 26 méter magas épület kerüljön, fittyet hányva mindenféle előírásra, árvízvédelmi szempontokra, ezt nyugodtan el lehet felejteni" – tette hozzá.

Tarlós István, valamint Rogán Antal a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter még februárban állapodott meg, hogy a létesítmény megvalósítása csak a Fővárosi Önkormányzattal egyeztetve jöhet létre. A két politikus egyetértett abban is, hogy a tenisz-központ méretei, jellege, elhelyezkedése tekintetében előnyben kell részesíteni a történelmi rekonstrukció követelményeit, meg kell őrizni a Margitsziget funkcióját és arculatát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×