eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz

Tarlós István közbeszólt - mi lesz új budapesti teniszstadionnal?

Rohamléptekben megszavazták kedden a képviselők a margitszigeti, 26 méter magas teniszstadion felépítését lehetővé tevő törvényt. Tarlós István ezután felhívta Rogán Antalt, akivel több pontban megállapodtak - kérdés, hogyan kerülnek át ezek a már elfogadott törvénybe.

Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnökének egyéni képviselői indítványát egy nap alatt vitték át a parlamenten és fogadták el.

A főváros közleménye szerint a főpolgármester ezután, még február 20-án este egyeztetett Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterrel a margitszigeti teniszcsarnok építésével kapcsolatos parlamenti döntésről. Megállapodtak abban, hogy teniszcsarnok építését - a meglévő teniszstadion helyén - elvileg a főváros is támogatja, de - egyetértésben a kormánnyal -

nem abban a formában, ahogy az a minap a Parlament elé került.

Megállapodtak abban is, hogy a létesítmény megvalósítására csak a Fővárosi Önkormányzattal egyeztetve, és Budapest egyetértésével kerülhet sor, az egyeztetés a törvény elfogadását megelőzően nem történt meg.

A főpolgármester majd a közgyűlés elé is kívánja terjeszteni a konkrét elképzelést jóváhagyás céljából.

Megegyeztek abban is, hogy a létesítmény méretei, jellege, elhelyezkedése tekintetében előnyben kell részesíteni a történelmi rekonstrukció követelményeit, meg kell őrizni a Margitsziget funkcióját és arculatát.

A parlament ebben a ciklusban többet már nem ülésezik, ezért kérdés, milyen formában törvényesítik majd a mostani változtatásokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Egyre feszültebb a viszony Ukrajna és fontos szövetségese között - Háborús híreink vasárnap

Egyre feszültebb a viszony Ukrajna és fontos szövetségese között - Háborús híreink vasárnap

Az Ukrajna által javasolt béketerv, valamint a fekete-tengeri gabona-egyezmény felélesztésére irányuló legújabb ENSZ-javaslatok "nem reálisak" - mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter; Volodimir Zelenszkij közben szombaton lengyelországi látogatása során kitüntetéseket adott át két lengyel önkéntesnek, de nem találkozott hivatalos személyekkel a Kijev és Varsó között a gabonaimport miatt feszült viszony közepette. A fronton közben tovább folynak a harcok, Ukrajna arról számolt be, hogy áttörték az orosz védelmi vonalakat az ország déli részén fekvő Zaporizzsja térségében. Kilenc ember meghalt és 16 megsebesült, köztük két tábornok, az ukrán katonai hírszerzés vezetője szerint egy ukrán légicsapásban, amely Oroszország fekete-tengeri haditengerészeti parancsnokságát érte a Krímnél. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×