INFORÁDIÓ 
2019. március 24. vasárnap
Gábor, Karina

tarlós istván

budapest

margitsziget

római-part

Budapest, 2018. április 25. Tarlós István főpolgármester (j) és Dabóczi Kálmán, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója (b) a Fővárosi Közgyűlés ülésének kezdete előtt a Városháza dísztermében 2018. április 25-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Tarlós István: a főváros nem hagyja szó nélkül a margitszigeti fakivágásokat

InfoRádió

Az új kormánnyal való együttműködés az eddiginél várhatóan sokkal szorosabb, operatívabb, és a fővárosnak sokkal kedvezőbb lesz - mondta Tarlós István. A főpolgármester beszélt a margitszigeti fakivágásokról és a Római-partról is.

Még ebben a ciklusban biztosan elkészül az Aranyhegyi árok, valószínűleg a pünkösdfürdői védmű magasítása is, és megépítik a Barát-patak torkolati műtárgyát – mondta az árvízvédelemről szokásos pénteki sajtótájékoztatóján Tarlós István. A főpolgármester szerint

ezzel már többet adnak a környezetnek, mint az elmúlt száz évben bármikor.

Jelezte, elkészült a nyolcadik, és készülőben van a kilencedik szakvélemény is a római-parti árvízvédelemről.

„A III. kerület javaslatának vizsgálata két forrásból megtörténik, és a közgyűlés tárgyalni fogja ezt. Ha lesz konszenzus, örülünk neki. Ha nem teremthető konszenzus, akkor azt is felvetették már a Városházán, hogy védekezni kötelező, de új védművet építeni nem kötelességük” - hangsúlyozta, és hozzátette,

az új mértékadó árvízszintnek a budapesti árvízvédelmi létesítmények 80 százaléka nem felel meg.

Jelezte, a római védművel foglalkozó szakértői testület május 22-én ül össze, s megvitatják a legfrissebb tanulmányokat is.

Margitsziget

A főváros nem fogja szó nélkül hagyni a margitszigeti teniszstadionnál történt, engedély nélküli fakivágásokat – hangsúlyozta Tarlós István. Hozzátette: a fakivágások híréről külföldi látogatása során értesült, és azonnal írásbeli jelentést kért a Főkerttől. E szerint a kivitelező érvényes, jogerős fővárosi fakivágási engedély nélkül, a főváros tulajdonosi hozzájárulásában megfogalmazott feltételek és kikötések be nem tartásával végezte a fakivágási munkálatokat, „eléggé el nem ítélhető módon”. A Főkert jelentése szerint a területen kertészeti szempontból kiemelt értékű fát nem vágták ki, viszont kivágtak 6 db 30 centiméternél nagyobb átmérőjű, valamint 98 darab 10-30 centiméter átmérőjű fát. A bontás környezetében lévő fákat védőpalánkkal és kerítéssel kellett volna védeni, ez sem történt meg.

Akik ezeket a fakivágásokat eszközölték, a lehető legnagyobb szabálytalanságot követték el

– fogalmazott a főpolgármester, hozzátéve, hogy a főváros ezt nem fogja lenyelni szó nélkül, lesznek szankciók.

Sűrűbben jár a 100E

Május 18-tól sűrítik a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között közlekedő 100E járatot, a buszok 30 helyett 20 percenként fognak közlekedni – jelentette be Tarlós István. A főváros és a Budapest Airport között született megegyezés révén a járat üzemideje is meghosszabbodik, az első busz a Deák térről indul hajnali 3:40 órakor, az utolsó pedig 1:20 órakor indul vissza a reptérről. Hozzátette: a nyár első felétől a Kőbánya-Kispest és a reptér között közlekedő 200E járatot a BKK 0-24 órában fogja üzemeltetni.

Egyeztetések

Tarlós István jövőjét firtató ismételt újságírói kérdésre azt mondta, Orbán Viktorral és Gulyás Gergellyel folytat megbeszéléseket, vannak feltételei, hogy elgondolkodjon az újrainduláson. A megbeszélések még folyatódnak. Tarlós István azt mondta, az eddigieknél jobb lesz az együttműködés az új kormány és a főváros között.

Mint kiemelte, a Miniszterelnökség várható átalakításával a fővárost sokkal jobban be fogják vonni a kiemelt állami fejlesztésekbe,

az együttműködés az eddigieknél sokkal szorosabb és operatívabb lesz.

Tarlós István jelezte: ha nem marad a közvetlen főpolgármester-választás jövőre, biztosan nem vállalja a jelöltséget. „Jó hangulatú egyeztetések folynak a miniszterelnökkel és a leendő Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, nem lenne korrekt, ha most visszavonhatatlan, végleges választ adnék. Bizonyos feltételek teljesülése szükséges ahhoz, hogy komolyan elgondolkodjak. Ami biztosan kizáró ok, az a közvetlen választás elmaradása” – fogalmazott.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó hang

Tarlós István
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    Portfolio    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018