eur:
393.19
usd:
367.91
bux:
66158.65
2024. április 24. szerda György
Orbán Viktor miniszterelnök, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője (b-j) az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. december 11-én.
Nyitókép: Illyés Tibor

Tizenhárom név - ez lehet az új kormánynévsor

Szerdán a Fidesz választmányi ülésén ismertették a negyedik Orbán-kormány minisztereinek és tisztségviselőinek névsorát, és a Magyar Idők értesülései szerint a kabinetnek hét régi és hat új tagja lesz.

Kocsis Máté, Józsefváros leköszönő polgármestere fogja vezetni a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportját – erősítették meg a Magyar Időknek kormánypárti körökből azt követően, hogy szerdán a párt választmányi ülésén ismertették a negyedik Orbán-kormány minisztereinek és tisztségviselőinek névsorát. Kocsis szerdán hivatalosan is bejelentette, hogy nem folytatja a polgármesteri munkáját, és ezzel megszűnik tagsága is a Fővárosi Közgyűlésben, illetve lemond a fővárosi önkormányzati és rendészeti tanácsnoki posztjáról.

Gulyás Gergely miniszteri rangban fogja vezetni az újjáalakult Miniszterelnökséget. A napilapnak szintén megerősítették, hogy Balog Zoltánt az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) élén Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója váltja.

Három nő is államtitkári posztot visz majd az Emmiben. Novák Katalin családügyi, Szabó Tünde pedig sportért felelős államtitkár marad. Új szereplő lesz Nagy Anikó, aki a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet vezetését adja fel az egészségügyi államtitkári posztért.

Nem marad miniszter, hanem a 2019-es önkormányzati választási kampányban a Fidesz országos kampányfőnöke lesz Kósa Lajos. A Figyelő szerint Simicskó István helyét várhatóan Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke veszi át a honvédelmi tárca élén.

Miniszter lesz a korábbi felsőoktatási államtitkár, Palkovics László, aki az innovációs és felsőoktatási posztot tölti majd be. A 2016 óta a postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásért felelős kormánybiztosként dolgozó Bártfai-Mager Andrea lesz a fejlesztési miniszter. A leköszönő Fazekas Sándor helyett földművelésügyi miniszternek Nagy Istvánt kérte fel Orbán Viktor.

Az új kormányban is posztján marad Pintér Sándor belügyminiszter, Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Trócsányi László igazságügy-miniszter és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Szintén folytatja munkáját Süli János, a paksi atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter is. Süli János Pakson egyéni mandátumot szerzett, a parlamenti KDNP-frakciónak lesz a tagja. A kisebbik kormánypárt elnöke, Semjén Zsolt marad miniszterelnök-helyettes.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×