INFORÁDIÓ 
2021. január 21. csütörtök
Ágnes

választási együttműködés

magyar liberális párt

modern magyarország mozgalom

Újabb ellenzéki együttműködés, íme a céljuk

InfoRádió

Választási szövetség létrehozásának szándékáról írt alá nyilatkozatot a Modern Magyarország Mozgalom, a Színes Magyarország Párt, a Magyar Liberális Párt, a Szabad Választók Pártja és a Demokraták Pártja.

Közleményük szerint az igazságtalan és egyoldalú választási rendszer miatt a demokratikus pártoknak, félretéve önös politikai érdekeiket, egy erős szövetséget kell létrehozniuk a 2018-as választásokra, amelynek színeiben közös országos listát állítanak és közös jelölteket indítanak mind a 106 egyéni választókörzetben.

Ezeknek a céloknak az eléréséhez a nyilatkozatot aláíró pártok érdemi tárgyalásokat kezdtek egy olyan nyitott választási szövetség megalakításáról, amelyet a demokratikus közvélemény régóta szorgalmaz, és amely egyaránt alkalmas integrálni minél több, a kitűzött célokkal azonosulni képes demokratikus pártot, civil szervezetet és független politikust, másrészről pedig kormányzóképes alternatívát képes nyújtani minden magyar szavazópolgár számára.

Ez a szövetség nyitott, a nyilatkozatot aláíró pártok várják az összes olyan demokratikus párt, civil szervezet és független politikus csatlakozását, amelyek és akik egyetértenek a szövetség céljaival, nem vezérelvű államban gondolkodnak, és le akarják váltani a Fidesz-kormányt. A nyilatkozatot aláíró pártok határozottan leszögezik, hogy szélsőséges, kirekesztő, előítéletes, szélsőjobboldali és szélsőbaloldali szervezetekkel nem működnek együtt sem a választások során, sem később.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018