INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Karácsony Gergely: nem vagyok az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje

InfoRádió
Cáfolta a csütörtök napközben megjelent híreket a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Nem vagyok az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje és nem vettem részt olyan tárgyaláson, amelynek az volt az elsődleges célja, hogy közös kormányfő-jelöltje legyen az ellenzéki összefogásnak – mondta Karácsony Gergely az Egyenes Beszédben. Napközben arról jelentek meg hírek, hogy Karácsony megegyezett Molnár Gyula MSZP-elnökkel a választási együttműködésről és a miniszterelnök-jelölti posztról.

A politikus azt mondta, ha közös jelölt lenne, akkor azt nyilván az MSZP jelentené be.

  • Kiderült tehát, hogy Karácsony Gergely már nem az Együtt és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, csak a Párbeszédé,
  • illetve ha lenne közös ellenzéki lista, annak a vezetését is elvállalná.

Beszélt még arról, hogy közös listát, jelölteket, programot akar, ahogy annak idején Botka László is. Arra a kérdésre, hogy kikkel, hiszen több párt hallani sem akar erről, azt válaszolta, hogy reméli, a pártok meggondolják magukat. A 24. órában van az ellenzék, "ha mi nem tudunk egymásra igent mondani, a választópolgárok sem fognak tudni" - mondta Karácsony Gergely.

Miután lement az adás, az Együtt közleményben reagált: "Az Együtt meggyőződése, hogy a Fidesz hatalma 2018-ban megtörhető. Ehhez együttműködésre és megújulásra egyszerre van szükség. Az elengedhetetlen megújulás elősegítése érdekében az Együtt nem kíván közös listát és közös miniszterelnök-jelöltet állítani a Magyar Szocialista Párttal."

A címlapról ajánljuk