eur:
393
usd:
366.79
bux:
66639.49
2024. április 25. csütörtök Márk

Közcélra hasznosítanák a kiadhatatlan épületeket

A kiadhatatlan ingatlanok hasznosítását segíti elő az a törvénymódosítási kezdeményezés, ami a tulajdonosi jogokat áthelyezné a Nemzeti Eszközkezelőtől a Nemzeti Vagyonkezelőhöz. A kormány szerint továbbra is minden szempontból jogszerű és átlátható marad a rendszer működése, az érintett ingatlanokat közcélra használhatják a jövőben - írja a Magyar Idők.

A kormány kezdeményezte, hogy a bajba jutott adósok lakhatásának biztosítását szolgáló Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-től (NET) bizonyos esetekben egyes, megvett ingatlanok átkerülhessenek a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-hez (MNV). A témában adott parlamenti válaszokból kiderül: a törvénymódosítási javaslat nem változtatna azon a gyakorlaton, hogy a NET a megüresedett ingatlanok közül azokat, amelyek elhelyezkedésük és műszaki állapotuk alapján erre viszonylag könnyen alkalmassá tehetők, nyilvános pályázat útján bérbe adja. A kezdeményezés kizárólag azokra az ingatlanokra vonatkozik, amelyeknek nincs bérlője, és amelyek a jövőben sem hasznosíthatók bérbeadással.

A módosítás alapján a bérbe nem adható ingatlanokat az állami intézmények, költségvetési szervek közcélra használnák. A vagyonkezelői jogviszony alanya ugyan megváltozna, de a lakások továbbra is állami tulajdonban maradnának, közfeladatok ellátását szolgálnák. A Magyar Idők információ szerint például az Emberi Erőforrások Minisztériuma felügyelete alatt működő Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság a nagy létszámú ellátottjainak megfelelő minőségű, új támogatott lakhatási lehetőséget biztosíthatnak az ingatlanokban, a bentlakásos intézmények férőhelyeinek kiváltása érdekében - olvasható a Magyar Időkben.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×