eur:
394.52
usd:
369.69
bux:
65160.61
2024. április 19. péntek Emma
Megváltozik Magyarország közlekedése - itt az új KRESZ-tábla

Megváltozik Magyarország közlekedése - itt az új KRESZ-tábla

Letették az R67-es út alapkövét. Ez lesz az első gyorsút Magyarországon.

A gyorsút az autóút és egy emelt minőségű főút közé esik, ezért a megjelölésére használt KRESZ-tábla is hibrid. (Eddig is lehetett egy sima főúton is irányonként két sáv, az irányokat elválaszthatták fizikailag, korláttal, és arra is van jócskán példa, hogy egyes szakaszokon 90 helyett 100 vagy 110 kilométer per órás haladási sebességet engedélyeztek.)

A kék színű táblákkal jelölt autópályák és autóutak, valamint a zöld útirányjelzőkről is megismerhető sima főutak között átmenetet képző gyorsutakat tehát egy olyan tábla fogja azonosítani, amelynek rajzolata megegyezik az autóút kezdetét mutatóval, de színe nem kék, hanem zöld - írja a Fonódó blog.

Az első ilyen út a Balaton (azaz az M7-es) és Kaposvár között épülő R67-es – derült ki a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Fonódónak írt válaszából. Az R67-es középső, meghatározó szakaszának egyébként a napokban tették le az alapkövét. Az új útnak lesz még egy specialitása: egy szakaszán az elhaladó autók abroncsa dallamot fog játszani a burkolatba vágott vájatok megfelelő rezgése útján. Mégpedig a Republic együttesnek az út (pontosabban az előd 67-es főút) nevét viselő számát.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Jön a Portfolio következő lakossági befektetési eseménye, a Portfolio Investment Day 2024. Május 16-án várjuk azokat, akik a legtöbbet szeretnék kihozni megtakarításaikból! Előadóink cégvezetők, pénzügyi vezetők, portfóliómenedzserek, elemzők és profi befektetők, akiktől releváns befektetési ötleteket szerezhetnek a jelenlévők. A konferencián kiemelten foglalkozunk a hazai állampapírokkal, a nyersanyagpiacokkal, a kriptoeszközökkel, valamint hazai és nemzetközi részvényekkel.   A rendezvényen velünk lesz többek között Kurali Zoltán, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója, Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója, és a Cápák közöttből jól ismert Balogh Petya és Orbók Ilona is. Az eseményre itt lehet regisztrálni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×