INFORÁDIÓ 
2020. április 9. csütörtök
Erhard

közlekedés

gyorsforgalmi út

kresz

tábla

Megváltozik Magyarország közlekedése - itt az új KRESZ-tábla

InfoRádió

Letették az R67-es út alapkövét. Ez lesz az első gyorsút Magyarországon.

A gyorsút az autóút és egy emelt minőségű főút közé esik, ezért a megjelölésére használt KRESZ-tábla is hibrid. (Eddig is lehetett egy sima főúton is irányonként két sáv, az irányokat elválaszthatták fizikailag, korláttal, és arra is van jócskán példa, hogy egyes szakaszokon 90 helyett 100 vagy 110 kilométer per órás haladási sebességet engedélyeztek.)

A kék színű táblákkal jelölt autópályák és autóutak, valamint a zöld útirányjelzőkről is megismerhető sima főutak között átmenetet képző gyorsutakat tehát egy olyan tábla fogja azonosítani, amelynek rajzolata megegyezik az autóút kezdetét mutatóval, de színe nem kék, hanem zöld - írja a Fonódó blog.

Az első ilyen út a Balaton (azaz az M7-es) és Kaposvár között épülő R67-es – derült ki a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Fonódónak írt válaszából. Az R67-es középső, meghatározó szakaszának egyébként a napokban tették le az alapkövét. Az új útnak lesz még egy specialitása: egy szakaszán az elhaladó autók abroncsa dallamot fog játszani a burkolatba vágott vájatok megfelelő rezgése útján. Mégpedig a Republic együttesnek az út (pontosabban az előd 67-es főút) nevét viselő számát.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018