eur:
394.83
usd:
370.34
bux:
65265.51
2024. április 19. péntek Emma
Harminc időzített bomba Magyarországon

Harminc időzített bomba Magyarországon

Rákkeltő kadmium és arzén a talajvizekben, több száz tonnányi higany a talajban, mérgek által veszélyeztetett ivóvízkutak – ilyen és ehhez hasonló szennyezéseket tár fel a Greenpeace magyarországi szervezetének új jelentése. A zöldek 2015 óta már összesen harminc, szennyezett anyagokkal teli területre hívták fel a figyelmet - írja a Magyar Idők.

A Greenpeace magyarországi szervezet elkészítette a Mérgezett örökségünk című jelentés második részét a hazánkban található úgynevezett időzített bombákról, vagyis azokról a szennyezett területekről, amelyek súlyos környezeti hatásokkal fenyegetnek az ország több területén. A kiadványt a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes által szervezett Fizessen a jövő nemzedék? konferencián mutatták be. A környezetvédő szervezet ezzel is támogatja a zöldombudsman azon kezdeményezését, amely jogszabályokkal biztosítaná a környezetvédelmi biztosítékadást és az akadozó kármentesítési ügyek megoldását - írja a Magyar Idők.

A Greenpeace Magyarország 2015 óta kezdte el feltérképezni az ország legszennyezettebb területeit. Bemutatják, hogy hol milyen szennyezés található, és az miként érintheti a környezetet és a lakosságot, valamint hogy milyen fázisban tart a kármentesítés.

A Mérgezett örökségünk első kötete tizenöt olyan, gyakran rákkeltő és mérgező anyagokkal szennyezett magyarországi területet tárt fel, amelyek teljes megtisztítása és kártalanítása többnyire azóta is várat magára. A második kötetben a Greenpeace Magyarország tizenöt újabb „mérgezett örökséget” mutat be - írja a Magyar Idők.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×