INFORÁDIÓ 
2019. június 26. szerda
János, Pál

greenpeace

2019.05.19. 12:50

Még csak most jövünk rá, hogyan pusztítja a gyermekeket a rossz levegő

A Greenpeace Magyarország nitrogén-dioxid-mérési akciójának eredménye, hogy a budapesti, mérőeszközzel ellátott iskolák felénél egészségügyi kockázatot jelent a gyermekekre a levegő minősége. Simon Gergely, a szervezet regionális vegyianyag-szakértője az InfoRádióban arra hívta fel a figyelmet, hogy a fővárosnak is lépéseket kell tenni az elavult dízeljárművek kitiltására.
2019.01.11. 06:00

Durva vegyi szennyezést tárt fel a Greenpeace

A csődbe ment és a fővárosban az Illatos úti szennyezéssel kapcsolatban is ismert Budapesti Vegyiművek baranya megyei, hidasi telephelyén, és Garén, ahová a hidasi telephelyről szállították a vegyi hulladékot, a mai napig erősen szennyezett a talaj. Az összes halogénezett aromás szénhidrogén mennyisége több mint 28 ezerszerese a határértéknek.
2018.12.17. 16:11

Klímaváltozás: el fog tűnni a krumpli a magyar földből

Az évszázad közepén valószínűleg már nem terem meg a burgonya Magyarországon. Mindössze egy évtizedünk maradt arra, hogy a Föld klímájának védelme érdekében hathatós intézkedések történjenek - mondta Ürge-Vorsatz Diana, a CEU professzora, a kormányközi klímavédelmi testület egyik alelnöke a katowicei klímacsúcs eredményeiről az InfoRádióban.
2018.12.14. 10:28

Talajvíz hordja szét a rákkeltő mérget a XVIII. kerületiek alatt

Rákkeltő anyagot mutatott ki a Greenpeace vizsgálata XVIII. kerületi kutakban. A közeli Cséry-telep környezetkárosító eljárását 5 éve vizsgálta először a hatóság, azóta a talajvízzel tovább terjed a szennyezés - hívta fel a figyelmet a regionális vegyianyag szakértője, Simon Gergely.
2018.12.01. 16:43

Egy magyar Greenpeace-aktivistát is előállítottak a lengyel szénerőművi akció után

Mérgezésveszély miatt befejezték tiltakozó akciójukat a Greenpeace aktivistái a lengyelországi Belchatów szénerőműben; a létesítmény 180 méter magas hűtőtornyára másztak fel. A megmozdulás arra akarta felhívni a figyelmet, hogy a világ vezető politikusai keveset tesznek a klímaváltozás ellen – mondta az InfoRádiónak Karádi Borbála, az akcióban résztvevő magyar aktivista.
2018.11.16. 18:20

Műanyagzacskó-háború: a Greenpeace nem érti

Megdöbbentette a Greenpeace-t a kormány döntése, miszerint a kabinet nem támogatja a műanyag zacskók és egyéb eszközök termékdíjának növeléséről szóló tervezetet.
2018.10.07. 14:28

Útnak indulhat a világ egyetlen úszó atomerőműve

Betöltötték a nukleáris fűtőelemeket Oroszország és a világ első és egyetlen úszó atomerőművének reaktoraiba. A Greenpeace szerint nagyon kockázatos egy ilyen erőmű üzemeltetése.
2018.09.30. 18:05

Tüntetés Budapesten

Az eldobható műanyag szatyrok betiltásáért tüntetett a Greenpeace Magyarország Budapesten vasárnap.
2018.05.23. 06:03

Több módon is csökkenthető lenne Budapest légszennyezettsége

Azokban az országokban, ahol az autósok nagy számban váltottak kerékpárra vagy gyalogos közlekedésre, nemcsak biztonságosabbak lettek az utak, de a levegő is tisztább lett -- olvasható a Greenpeace új tanulmányában, melyben 13 európai várost vizsgáltak. A mobilitást, a légszennyezést és a közlekedést is értékelő elemzés Budapestet a 9. helyre sorolja.
2018.03.26. 05:40

Fotók: furcsa dolog úszott a Dunán

A Greenpeace a Dunára szervezett demonstrációt, amellyel a majdani Paks II kiégett fűtőelemeinek tárolásával kapcsolatos aggályaikat fejezte ki.
2018.01.30. 17:28

Büntetés fenyeget a magas légszennyezettség miatt

Megfelelő válaszlépések hiányában bíróság elé visz az Európai Bizottság kilenc uniós tagállamot, köztük Magyarországot a légszennyezettségi határértékek túllépése miatt - jelentették be Brüsszelben, az érintett országok képviselőinek részvételével zajló rendkívüli találkozó után. A Greenpeace intézkedéseket sürget.
2017.11.21. 21:58

Mi okozta a nukleáris felhőt?

Oroszországban is észlelték az október elején több európai országban mért nukleáris felhőt – ismerte el az orosz meteorológiai intézet. Korábban a Roszatom cáfolta, hogy Oroszországban szennyeződést tapasztaltak volna, majd azt is, hogy üzemében történt volna szivárgás.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018