INFORÁDIÓ
2023. március 28. kedd
Gedeon, Johanna

greenpeace

2023.02.16. 18:31

Súlyosan káros anyagok kerültek a levegőbe a Dunán leégett luxusjachtról

Mérgező anyagok is a budapesti levegőbe kerülhettek a hétfőn kigyulladt dunai hajó füstjéből – mondta az InfoRádióban a Greenpeace Magyarország vegyianyag-szakértője. Simon Gergely szerint ugyanakkor szerencse a szerencsétlenségben, hogy a folyó szélcsatornaként működik, ezért a légmozgás viszonylag gyorsan eloszlatta a füstöt.
2022.11.06. 12:59

Elfogták az átmászókat Amszterdamban

Mintegy kétszáz környezetvédő aktivistákat állítottak elő az amszterdami Schiphol nemzetközi repülőtéren, a megmozdulás résztvevői az általuk legszennyezőbbnek vélt magánrepülőgépek használatának korlátozását követelték - tájékoztatott a Dutch News című angol nyelvű holland hírportál.
2022.10.25. 16:41

Természetvédelmi területek eladása: azonnal megállítaná az államot a Greenpeace

Egy már benyújtott törvényjavaslat szerint a kormány értékesítené a védett természetvédelmi területek egy részét. A Greenpeace szerint ezzel a lépéssel folytatódna természeti értékeink kiárusítása, éppen ezért a törvényjavaslat azonnali visszavonását követelik. A részletekről Rodics Katalint, a szervezet biodiverzitáskampány-felelősét kérdeztük.
2022.07.30. 14:25

Rákkeltő anyag mérgezheti ismét a Dunát Óbudánál

A Duna alacsony vízállása miatt ismét látható, hogy rákkeltő anyagok csordogálnak a folyóba a volt Óbudai Gázgyár területéről – figyelmeztetett a Greenpeace Magyarország. A részletekről Simon Gergelyt, a környezetvédő szervezet regionális vegyianyag-szakértőjét kérdeztük.
2021.07.18. 13:08

Kínaipapucs-szag a Wekerlén: birtokháborítás is lehet a bűz

Kínaipapucs-szagnak is nevezik a lakosok azt a szagot, amely rendre elárasztja a budapesti József Attila lakótelepet és a Wekerletelepet. A Pest Megyei Kormányhivatal ellenőrzései nem mutatnak szabálytalanságot, a kerületi önkormányzatnál pedig azt mondják: minden lehetőségüket kimerítették. A jogi szakértő szerint a szag akár birtokháborítás is lehet, mértékét pedig ma már mérni is lehet.
2021.04.21. 17:27

Lehullt a lepel a jegybanki Zöld ajánlásról

Megjelent a Magyar Nemzeti Bank hitelintézeteknek szóló új zöld ajánlása. A dokumentum célja az, hogy javítsa a hazai bankszektor tudatosságát és felkészültségét az éghajlatváltozással és a környezeti kockázatokkal összefüggő problémák kezelésében.
2021.01.24. 17:57

Tizenöt kilométer széles zöldsávot telepítenek keresztül a Szaharán

A biológiai sokféleség és az ökoszisztémák megóvásáról tárgyaltak a világ vezetői Párizsban, a One Planet Summit elnevezésű klíma-csúcstalálkozón, ahol egyebek mellett az afrikai Nagy Zöld Fal-projekt következő négyéves támogatásáról is döntöttek.
2020.11.29. 07:00

Szigorú szabályokkal pörgetnék fel az újrahasznosítást

Vége lehet az egyszer használatos italcsomagolásokból származó szeméthegyeknek, benyújtotta ugyanis a törvényjavaslatát a kormány a visszaváltási rendszer bevezetéséről. A Greenpeace üdvözli a lépést, de szerinte a javaslat nem elég nagyravágyó, és a klíma- és ökológiai válság jelenlegi fázisában ennél sürgősebb intézkedésekre van szükség.
2020.10.12. 12:28

Greenpeace-demonstráció a Várban: "csak egyszer futhat neki az emberiség"

Reggel 7 órakor 65 órás demonstrációba kezdtek a Karmelita kolostornál, hogy felhívják a magyar kormány figyelmét is arra, hogy az ökológiai katasztrófa elkerülése érdekében a kibocsátások 65 százalékos csökkentésére van szükség – mondta az InfoRádiónak a Greenpeace Magyarország klíma- és energiakampányának felelőse.
2020.09.20. 19:51

Óránként 180 ezer darab PET-palackot használnak el a magyarok

A műanyag palackok körülbelül 70 százaléka soha nem lesz újrahasznosítva – hívta fel a figyelmet Simon Gergely, a Greenpeace Magyarország vegyianyag-szakértője az InfoRádióban. A szervezet szerint az újrahasznosításon túl a visszaváltási rendszer mielőbbi bevezetése, vagy a PET-palackok teljes mellőzése hozhat megoldást a problémára.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018