eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A Ferihegyi gyorsvasutat a következő 4 év közlekedéspolitikai prioritásának nevezte Lázár János - a nap hírei

A miniszterelnök fontosnak tartja, hogy a Magyarországon tevékenykedő cégek a dolgozók tudásába és képzésébe is befektessenek. A pedagógusok is ingyenesen kaphatják meg az influenza elleni védőoltást.

A miniszterelnök szerint fontos, hogy a Magyarországon tevékenykedő cégek ne csak profitot akarjanak előállítani, hanem a munkások tudásába és képzésébe is befektessenek. Orbán Viktor az indiai tulajdonú SMP kecskeméti lökhárítóüzemének megnyitóján Magyarország legnagyobb előnyének nevezte a magyar emberek felkészültségét és szaktudását.

A Ferihegyi gyorsvasutat a következő 4 év közlekedéspolitikai prioritásának nevezte a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János a kormányinfón beszélt arról is, hogy a Budapest-Belgrád vasútvonal projektjének részleteit is bejelentik azon a kínai-közép-európai csúcstalálkozón, amely jövő vasárnap kezdődik Budapesten. A miniszter kitért még arra, hogy az európai együttműködés kultúrájához méltatlannak nevezte a brüsszeli döntést, amely szerint az Európai Bizottság nem ad pénzt a határzár építésének és fenntartásának költségeire.

Már a pedagógusok is ingyenesen kaphatják meg az influenza elleni védőoltást - jelentette be a helyettes országos tisztifőorvos. **** Szabó Enikő elmondta: összesen 1 millió 300 ezer adag ingyenes vakcina áll rendelkezésre a kor és foglalkozás szerint megállapított rizikócsoportok számára.

Átadta a felsőoktatási intézmények kancellárjainak megbízólevelét az oktatásért felelős államtitkár. Palkovics László kijelentette: a három éve bevezetett kancelláriarendszernek köszönhetően az egyetemek jelentős része már jól működik.

A Mol piaci vállalatként a versenypiaci tényezők alakulásától függően alakítja árait, beleértve a fogyasztói visszajelzéseket is - közölte a magyar olajvállalat. Tállai András adóügyekért felelős államtitkár a hétvégén közösségi oldalán közölte: miután egyeztetett a Mol illetékes képviselőivel, a vállalat csökkentette az üzemanyag árát választókerületében, Mezőkövesden.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a magyar gazdaság versenyképességét segíti az együttműködés Portugáliával. Szijjártó Péter felhívta a figyelmet arra, hogy már megkezdte működését egy 6 milliárd forintosra tervezett magyar-portugál kockázati tőkealap.

Kihirdették az Év honlapja pályázat díjazottjait. Média-kategóriában az InfoRádió.hu kapta a Minőségi Díjat. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat idén 16. alkalommal megrendezett versenyére összesen 201 nevezés érkezett, a legtöbb az e-kereskedelem kategóriában.

Csütörtök este is tartott Berlinben a CDU/CSU német jobbközép pártszövetség, a liberális FDP és a Zöldek első közös kormányának megalakításáról zajló tárgyalássorozat. A négy párt álláspontja számos ügyben nagyon eltérő, de van esély a megállapodásra.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×