INFORÁDIÓ 
2020. június 2. kedd
Anita, Kármen

influenza

2020.03.05. 20:53

Bizakodásra okot adó hír érkezett az influenzáról

Az elmúlt napokban lassult a szezonális influenza terjedése Magyarországon – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ jelentéséből. A fővárosi kórházak többségében azonban továbbra is részleges vagy teljes látogatási tilalom van érvényben.
2020.03.04. 18:25

SARS, MERS, SARS-2, influenza: az összehasonításnak nem sok értelme

Az egész világ azon vitatkozik, hogy az új koronavírus veszélyesebb-e, mint a korábbiak, vagy mint az influenza kórokozója. A laikusok a választól függően bagatellizálják a járványt, vagy pánikolnak miatta. Pedig a szakemberek szerint maga a kérdésfeltevés is rossz, tudniillik a többi kórokozót már ismerjük, az újról pedig csak azt tudjuk biztosan, hogy nagyon gyorsan terjed. Az összehasonlításnak tehát egyelőre nem sok értelme van.
2020.02.09. 10:30

Koronavírusos beteg nincs, influenzás egyre több van Magyarországon

Magyarországon nincs az új koronavírus által fertőzött beteg, viszont influenzajárvány van, és más kórokozók is okozhatnak felső légúti megbetegedéseket - hangsúlyozta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi főosztályvezetője az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.
2020.02.07. 05:00

Durvul az influenza, megugrott a betegszám Magyarországon

Egy hét alatt hetven százalékkal nőtt az influenzások száma Magyarországon. A betegek között sok a gyerek. A védőoltást még most is be lehet adatni, de ne várják, hogy azonnal kialakuljon a védettség.
2020.01.30. 13:20

A koronavírus már gyorsabban terjed, mint az influenza

Minden óvintézkedés ellenére egy nap alatt 1700-zal nőtt a koronavírusos betegek száma, újabb 38 ember halt bele a fertőzés okozta szövődményekbe, és 1239 beteg állapota válságos. Kínán kívül 91 beteget regisztráltak,a legutóbbit Finnországban.
2020.01.16. 22:33

Orbán Viktor: Ausztria fontos partner - a nap hírei

Megszavazta az Európai Parlament, hogy folytatódjon a jogállamisági eljárás Magyarország és Lengyelország ellen. Ugrásszerűen megnőtt az influenzások száma az országban. Rekordösszegű finanszírozást nyújtott a felzárkózó gazdaságoknak tavaly az EBRD. A nap legfontosabb hírei január 16-án.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018