eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Megvan a döntés a Hospice Alapítványról

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere arról tájékoztatta Muszbek Katalint, a Magyar Hospice Alapítvány igazgatóját, hogy a miniszteri tartalék keret terhére 40 millió forintot biztosít a szervezet számára.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma már korábban is elismerte a Magyar Hospice Alapítvány szakmai munkáját és társadalmi jelentőségét. „Az Alapítvány minden munkatársa ezúton is köszöni ezt az összeget, amellyel lehetővé válik, hogy szakemberei folytathassák betegeik ellátását, testi-lelki gondozását” - közölte a szervezet.

A Magyar Hospice Alapítvány nemcsak a 10 férőhelyes Budapest Hospice házat működteti, és lát el egy időben 100 beteget otthonában, hanem módszertani központként is működik. Munkatársai hospice ellátással foglalkozó szakembereket és önkénteseket is oktatnak, valamint rendszeres képzéseket szerveznek a területen dolgozó orvosoknak, pszichológusoknak és szakápolóknak.

„A hospice ellátás általánosan alulfinanszírozott Magyarországon. A Magyar Hospice Alapítvány szerint ezt a problémát országos szinten kell megoldani. Támogatnánk egy szakmai összefogást annak érdekében, hogy a magyarországi hospice ellátás több forráshoz jusson. Ezzel az állam elismerné azt az áldozatos és odaadó munkát, amit minden itthon működő hospice szervezet végez. Ez minden magyar állampolgár érdeke is, hiszen mindenkit megillet a méltó életvégi ellátás” - közölte Muszbek Katalin.

Korábban megjelent, hogy a Magyar Hospice Alapítvány tájékoztatása szerint heteken belül bezárhatják az ország egyetlen, gyógyíthatatlan felnőtt betegeket ápoló hospice házát, mivel nem áll rendelkezésre a működéshez szükséges pénzügyi fedezet. Akkor önkéntesek adományaiból milliós összeg gyűlt össze.

Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×