eur:
393.83
usd:
365.43
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Vigyázat, új bírságolási rend a hazai autópályákon

Vigyázat, új bírságolási rend a hazai autópályákon

Vasárnaptól változik a használatarányos elektronikus útdíj, a HU-GO bírságolási gyakorlata. A hibázást követő nyolc órában a felhasználó helyesbítheti az adatait, és ilyenkor szerényebb bírságot kell fizetnie, mint korábban. Ebben segíti a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató két ingyenes szolgáltatása, a bírságriasztás és az alacsony számlaegyenlegről szóló értesítés.

Vasárnaptól, vagyis november 12-től megváltoznak a jogosulatlan úthasználatra vonatkozó bírságolási szabályok a HU-GO útdíjfizetési rendszerben – közölte a Magyar Időkkel a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ).

A módosított jogszabály az eddigiektől eltérően jogosulatlan úthasználat esetén figyelembe veszi a jogosulatlanság időbeliségét, és három idősáv szerint állapítja meg a bírság mértékét. Ez lehetővé teszi, hogy az úthasználó a hiba észlelését követően rövid időn belül korrigálni tudjon, és így mentesüljön a nagyobb bírság megfizetése alól.

A rendelet a bírságtételeket azon elv szerint osztja három különböző kategóriába, hogy a jogosulatlan úthasználat első észlelését követő nyolcórás idősávon belül történtek-e további szabályszegések. Ez alapján az úthasználó mérsékelt, normál vagy emelt bírságösszegre számíthat. Ez azt jelenti, hogy a NÚSZ információs szolgáltatása nemcsak a sorozatos bírságolás elkerüléséhez nyújt védelmet, hanem az emelt összegű bírság megfizetésétől is megóvja az úthasználót, ha az időben korrigálja hibáját - írja a Magyar Idők.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×