eur:
389.67
usd:
363.63
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Kerényi Miklós Gábor hatalmas ajándékot kap volt munkahelyétől

Az Operettszínház nyolchavi fizetésével ajándékozza meg Kerényi Miklós Gábort.

Bár a legtöbb lap úgy interpretálta az Operettszínház közleményét, hogy Lőrinczy György főigazgató kirúgta Kerényi Miklós Gábort, nem ez történt. Csupán felmentette a munkavégzés alól a nyugdíjazást kérő művészeti igazgatót - írja a hvg.hu.

Ezzel pedig nyolc havi fizetését egyszerűen ajándékba adta. Színházi források szerint vezetői és egyéb pótlékokkal együtt legkevesebb 800 ezer–1 milliós havi fizetéssel lehet számolni, összességében milliós lelépési pénzt jelent ez a számára. Ha az Operettszínház nem csak szavakban ítélte volna el Kerényi magatartását, akkor lehetősége lett volna fegyelmivel, azonnali hatállyal megszüntetni a munkaviszonyát.

Ekkor egy fillér nélkül távozna, azonban esetleg kényelmetlen, ám Kerényi bűnösségét vagy ártatlanságát tisztázó, szabályozott munkaügyi eljárásba kellett volna kezdenie. Ám nyilatkozata szerint Lőrinczy György megelégszik egy közelebbről nem definiált „belső vizsgálattal”, ami mellékesen egy kisebb vagyont hagy a nyugdíjazott rendező zsebében.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×