eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Büntetést adnának a téli gumi hiányáért

Büntetést adnának a téli gumi hiányáért

A gépjármű vezetők 75 százaléka kötelezővé tenné a téli gumiabroncs használatát - derül ki az Apollo Vredestein Kft. online felméréséből.

A nyári gumiabroncs használóit a közlekedési hatóságok szakemberei tájékoztatják ugyanpéntekig a csere időszerűségéről, de büntetést nem szabhatnak ki rájuk, miközben az kérdőívre válaszolók negyede akár ilyen jellegű szankciókat is támogatna. Az októberben készült kutatás azt vizsgálta, hogy a válaszadók mennyire hoznak tudatos döntéseket a gumiabroncsokkal kapcsolatban.

Az évszaknak nem megfelelő gumiabroncs használatának veszélyeivel a gépjárművezetők is tisztában vannak, hiszen a válaszadók 68 százaléka már lecserélte a nyári gumikat. A gumiszervizek túl vannak az első nagy hullámon, de még így sokan megvárják az első hóesést, ami minden évben rossz taktikának bizonyul.

Arra a kérdésre, hogy „Ön szerint van különbség egy drága (prémium) és egy olcsó (budget) kategóriájú gumiabroncs között?”, a válaszadók 80 százaléka válaszolt igennel és csak 11 százaléka mondta, hogy nem tudja megítélni, mivel nem használt még drága abroncsot. Az emberek többsége (52%) még mindig inkább gumisnál vásárol, ugyanakkor egyre többen (34%) szerzik be az abroncsokat az interneten.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×