INFORÁDIÓ
2021. július 29. csütörtök
Flóra, Márta

fidesz

bevándorlás

németh szilárd

soros györgy

Németh Szilárd: az összes levitézlett volt MDF-es politikus keresi a helyét

InfoRádió / MTI

Brüsszel megkönnyítené és felgyorsítaná a migránsok családegyesítését, hogy minél hamarabb végre lehessen hajtani Soros György üzletember "tervét", évente egymillió bevándorló Európába telepítését - jelentette ki a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

Németh Szilárd felidézte, hogy az Európai Parlament (EP) állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága csütörtökön megszavazta a közös uniós menekültügyi rendszerről szóló dublini szabályozás reformtervezetét, amely a menekültügyi kérelmek gyorsabb elbírálására és szolidaritási alapon a felelősség tagállamok közötti kiegyensúlyozottabb megosztására irányul. A "Soros-terv" végrehajtásának felgyorsításában Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció politikusa is közreműködött - jegyezte meg.

A frakcióvezető-helyettes rendkívül felháborítónak és álságosnak nevezte a javaslatot, mert nem azzal foglalkozik, hogyan lehetne megállítani az illegális bevándorlást és megvédeni az európai kulturális örökséget, hanem azzal, hogy minél gyorsabban minél több migránst telepítsen a kontinensre.

A reformtervezet értelmében a családegyesítéshez az európai gyakorlattal ellentétben nem kellene igazolás, hanem "bemondási alapon" működne, és nemcsak egyenes-, hanem oldalági rokonokra is vonatkozna. Azok, akik már Európában tartózkodnak, közölhetnék, kik a hozzátartozóik, akiket még várnak. A lehetőség ilyen kiterjesztésével akár harmincas csoportok is regisztrálhatják magukat - jegyezte meg Németh Szilárd.

Hangsúlyozta: itt már egy bizottsági határozatról van szó, amely járja a maga útját az uniós jogalkotási folyamatban: először a plenáris ülés elé kerül - ahol Soros Györgynek több mint kétszáz "embere" van -, majd az Európai Tanács dönt róla.

A dokumentumban egyértelműen kimondják az állandó, felső létszámkorlát nélküli és kötelező betelepítési kvóta szükségességét - emelte ki a frakcióvezető-helyettes. Holott ezt a magyarok több mint 98 százalékos többséggel utasították el népszavazáson, "egy új egységet teremtve" - fogalmazott. Hozzátette: a kvóta létezését a teljes magyar ellenzék tagadta, a baloldaltól a Jobbikig.

Arra az újságírói megjegyzésre, hogy bizonyos kutatások szerint a jelenlegi nemzeti konzultáció kevéssé köti le a választókat, a frakcióvezető-helyettes úgy felelt: "várjuk ki a végét". Ő személyesen úgy érzi, van érdeklődés.

Egy másik újságíró azt idézte fel, hogy Jeszenszky Géza korábbi külügyminiszter elég élesen bírálta a kormány egy interjúban. Németh Szilárd azt válaszolta, hogy "az összes ilyen levitézlett volt MDF-es politikus" keresi a helyét, és "mond olyanokat, amiket kell". Egyértelműen olyan, mint ha "Gyurcsány kottájából játszanának" - fűzte hozzá. Közölte, hogy osztja Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő véleményét, aki szerint Jeszenszky Géza a "politikai elbutulás állapotában van".

Egy más témában feltett kérdésre felelve azt hangsúlyozta, hogy a Fideszben mindig is elutasították az erőszak minden formáját. Ennek szellemében dolgoztak akkor is, amikor szigorították a büntetőtörvénykönyvet, szemben az ellenzékkel, amely nem szavazta meg a jogszabályt. Úgy fogalmazott: kivárnák a végét a szexuális erőszak miatti feljelentéseknek, az egyedi ügyeknek. Megjegyezte, éppen most nyújtottak be egy törvényjavaslatot arról, hogy ne mehessen többé gyermekek közelébe olyasvalaki, akit elítéltek a zaklatásukért.

Kérdésre a frakcióvezető-helyettes azt mondta, igazságosnak tartja, hogy a novemberben esedékes nyugdíjprémiumot az alapnyugdíjhoz igazítják. Szintén jó iránynak gondolja, hogy várhatóan az idén is kapnak tízezer forintot a nyugdíjasok a karácsonyi ünnepek könnyebbé tételére.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018