eur:
389.35
usd:
362.71
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Új információk a veronai halálbusz ügyéről

Új információk a veronai halálbusz ügyéről

Vizsgálja a magyar rendőrség, hogy a Verona közelében balesetet szenvedett magyar üzemeltetésű autóbuszba legálisan vagy illegálisan építettek be pót-üzemanyagtartályt.

A tragédiában tizennyolcan vesztették életüket, többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói. Egy hozzátartozó október 16-án az olasz hatóságok magyarra lefordított nyomozati iratai alapján írt tényként a pót-üzemanyagtartályról. 

A buszt üzemeltető társaság tulajdonosa korábban két tankról beszélt, egy 160 és egy 320 literes tartályról. Egy 370 literes póttartály meglétét azonban állítólag az olasz szakértői jelentések megerősítik – írta a Magyar Idők.

A kiégett buszról készült fotókon valóban látható a jármű közepén is egy üzemanyagtartály, ám hogy azt engedéllyel vagy illegálisan építették be, egyelőre nem lehet tudni. Úgy tudjuk, a halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomozó Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) azt vizsgálja, ki és mi alapján vizsgáztatta le az átépített autóbuszt Magyarországon.

A nyomozás határideje november 21-e, amit várhatóan meghosszabbítanak. Gyanúsított egyelőre nincs. Információink szerint az olaszországi nyomozásnak sincs gyanúsítottja, az olasz jogrend szerint az autóbusz vezetőjének, s a tragédia helyszíne, az A4-es autópálya üzemeltető mérnökeinek szerepét vizsgálják. Az olasz hatóságok eddig szakértői megállapításokat rögzítő, s az üzemeltető mérnökökkel kapcsolatos okiratokat küldtek meg a nyomozást felügyelő kecskeméti ügyészségnek.

Időközben megjelent a Magyar Közlönyben az emberi erőforrások miniszterének rendelete a nevelési-oktatási intézmények által szervezett országhatárt átlépő autóbuszos kirándulások biztonságáról. A rendelet közlekedési korlátozásokat és műszaki kritériumokat is megfogalmaz -összefoglalónk itt olvasható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×