eur:
392.88
usd:
366.01
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Váratlan lépést tett az EMMI a veronai buszbaleset kártérítése ügyében

Váratlan lépést tett az EMMI a veronai buszbaleset kártérítése ügyében

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma arra kéri a Magyar Nemzeti Bankot, mint a magyarországi biztosítók felügyeletét ellátó szervet, hogy vizsgálja meg a biztosító társaságok eljárási gyakorlatát a kártérítési igények teljesítésére vonatkozóan a veronai buszbaleset kapcsán.

A veronai buszbaleset kártérítése miatt vita alakult ki a gyászoló családok és a balesetet szenvedő buszt biztosító társaság között. A Groupama Biztosító közleményben jelezte szerdán, hogy rendben fizeti a kártérítéseket.

Az EMMI, amelynek vezetője, Balog Zoltán miniszter korábban egyeztetett a Groupama vezérigazgatójával, most közleményben  a jegybank segítségét kéri. Mint írják, "a visszajelezések alapján több olyan kérdés vetődött fel, amelyet tisztázni szükséges ezért, a minisztérium kezdeményezi a társaságok felügyeletét ellátó Magyar Nemzeti Banknál az alkalmazott eljárásrend áttekintését, a kártérítési gyakorlatra vonatkozó gyakorlat felülvizsgálatát".

A közlemény szerint a Emberi Erőforrások Minisztériuma

megdöbbentőnek tartja az áldozatok hozzátartozóival szembeni, számos esetben méltatlan eljárást,

továbbra is a veronai buszbaleset áldozatainak családja mellett áll és az ügyben a humánum és a vonatkozó jogszabályi környezet alapján fog a továbbiakban is eljárni.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×