eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Tüntetnek Orbán Viktor felcsúti házánál

Nagyjából kétszázan gyűltek össze a felcsúti Pancho Arena melletti parkolónál, hogy a korrupció ellen tüntessenek - számolt be az Index.

A portál beszámolója szerint a demonstrációt a Korrupcióellenes Szövetség (Kellesz) szervezte.

Vágó Gábor szerint ez a tüntetés lesz a korrupciós bűncselekmények elévüléséről szóló népszavazási kezdeményezésének kampánynyitója.

A Nemzeti Választási Bizottság egyébként a hét elején hitelesítette Vágó - magánszemélyként benyújtott - kérdését, amely így szól:

Egyetért-e Ön azzal, hogy a korrupciós bűncselekmények büntethetősége legalább tizenkét év elteltével évüljön el?

Az Index helyszíni tudósítója szerint a tüntetésen sok a rendőr, de az esemény békésen zajlik.

A Fidesz a tüntetés kapcsán a következő közleményt adta ki:

"A mai tüntetés a Soros-hálózat újabb akciója. A Soros-hálózat mindenhol s minden eszközt bevet, hogy nyomást gyakoroljon a magyar kormány bevándorlás-politikájára. Ahogy Brüsszelben, Budapesten, ma Felcsúton akcióznak. A tüntetés szervezői mind a Soros-hálózathoz köthetőek, az a Soros György támogatja őket, aki évente egymillió migránst akar betelepíteni Európába."

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×