INFORÁDIÓ
2021. június 25. péntek
Vilmos

röszke

benzinkút

roncsautó

Elárasztották a gazdátlan, rendszám nélküli autók az M5-ös benzinkútját

Elárasztották a gazdátlan, rendszám nélküli autók az M5-ös benzinkútját

InfoRádió

Depónak használják az öreg autókat szállító trélerek a röszkei benzinkút parkolóját, itt pihentetik a kocsikat, míg tovább nem viszik délre. Egy év után sem talál megoldást a kútüzemeltető, az útkezelő, a helyi jegyző és a rendőrség - írja a Délmagyarország.

Áldatlan állapotokról számol be a Délmagyarország az M5-ös autópálya utolsó magyarországi benzinkútjánál. Tavaly május 11-én egyetlen szabad hely volt a parkolójában: a rokkantaknak fenntartott. Az összes többiben autó állt, egy kivétellel rendszám nélkül. A helyzet azóta is változatlan, csak a roncstemető állománya változott az idők során.

A lap szerint a képlet egyszerű:

depókat alakítottak ki a nyilvános parkolókban.

A Németországban vásárolt használt kocsit lerakják Röszkénél, ahonnan a szerb vagy bolgár fuvaros viszi vissza délre. Így a tréleres várakozás nélkül fordulhat vissza az újabb rakományért. 

A kút üzemeltetője szerint az ő területük a kútoszlopokig tart, utána már közútnak számít, ezért nem felelősek a kialakult helyzetért, de nekik is kellemetlen, hogy roncsautók foglalják el a parkolót, szóltak már többször a rendőrségnek is, de jogilag nem olyan egyszerű eltávolítani a kocsikat.

A töltőállomás üzemeltetője folyamatosan egyeztet az illetékes hatóságokkal, a rendőrséggel és Röszke jegyzőjével, hogy a helyzetet megoldja, de egyértelmű megoldási javaslat eddig nem született.

A rendőrség szerint a hely nem közparkoló, az üzemeltető magánterülete, ezért intézkedési jogosultságuk nincs, a gépjárművek elszállításában sem működhetnek közre. A röszkei jegyző, Gácser Tamás elmondta, jelenleg nincs olyan jegyzői hatáskörbe tartozó eljárás, amellyel a helyzetet rendezni lehetne. Az Alföld Koncessziós Autópálya Zrt. is együttműködik a hatóságokkal, de saját hatáskörében nem járhat el az autók elszállítása ügyében.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018